ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 115

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 115 ● ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

Εφημερίδα
Σελ.8 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Ξεχωρίζουμε τα νέα φορτηγά της Volvo Trucks: τα FE και FL (ιδανικά μελετημένα για παραδόσεις σε αστικά κέντρα και προάστια), το πλήρως ανανεωμένο Renault Kangoo και το νέο Toyota Yarisvan, που προσδοκά με κάθε λόγο την πρώτη θέση στην κατηγορία των mini vanette.

Σελ.18 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με τον κ. Ανδρέα Σταματίου –τον άνθρωπο που έχει συνδέσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο το όνομά του με την αγορά του λεωφορείου– για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και για τα μακρινά περιθώρια ανάκαμψης που αυτή έχει εν καιρώ κρίσης.

Θέματα
Σελ.28 DAF LF και CF

Παρουσιάζουμε τα πρώτα στοιχεία των νέων LF και CF που αποκάλυψε η DAF Trucks, ενόψει του Διεθνούς Σαλονιού Επαγγελματικών Οχημάτων του Μπέρμιγχαμ. Και οι δύο σειρές οχημάτων απέκτησαν νέο σασί και νέο χώρο εργασίας, και εφοδιάζονται αποκλειστικά με τους νέους Euro6 κινητήρες του κατασκευαστή.

Σελ.34 Setra MultiClass 400 Euro6
Η Daimler έδωσε νέο αέρα στη σειρά MultiClass 400, εφοδιάζοντάς την με Euro6 κινητήρα, προκειμένου να συνεχίσει να προκαλεί το ενδιαφέρον των αγοραστών αλλά και να εναρμονιστεί με την κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις εκπομπές ρύπων που τίθεται σε ισχύ από το νέο έτος.

Σελ.38 CV Show LLP 2013
Ο φακός του Car & Truck βρέθηκε στο CV Show, στο National Exhibition Centre του Μπέρμιγχαμ, για να σας μεταφέρει εικόνες και πληροφορίες από τους αυριανούς πρωταγωνιστές των μεταφορών - διανομών.

Σελ.50 Mercedes-Benz Sprinter
O Νίκος Μήττας βρέθηκε στο Ντύσσελντορφ, για να οδηγήσει το πιο ασφαλές, πιο οικονομικό και πιο… ελκυστικό van που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Mercedes-Benz.

Σελ.54 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Volkswagen e-Co-Motion Concept.

Club
Σελ.57 Επικαιρότητα

Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Η ΟΦΑΕ δικαιώνεται για τη δυσφημιστική διαφήμιση με τον «δρακουλιάρη φορτηγατζή», το Υπουργείο Μεταφορών εξαγγέλλει νέες διευκρινήσεις σχετικά με θέματα γονικής παροχής και κληρονομιάς φορτηγών, νέες ρυθμίσεις και… νέες ποινές στα Ταξί και πολλά άλλα…

Σελ.62 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να… μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.66 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.69 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων

Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.76 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.80 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
Σελ.22 10 χρόνια Car & Truck

Μία αναδρομή στα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, καθώς και οι ευχές των ειδικών της ελληνικής αγοράς και του κλάδου του αυτοκινήτου και των μεταφορών.

Σελ.86 Προφίλ Εταιρείας
«Π.Ε.Α.Κ. ΕΠΕ»: 50 χρόνια συνεχούς πρωτοπορίας στη σύγχρονη τεχνολογία diesel.

Σελ.88 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τα εργοταξιακά φορτηγά που «κατέβασε» η Scania AG στην «Bauma 2013», καθώς και τον μεγαλύτερο τράκτορα του κόσμου Tractomas TR 8x8 της Nicolas Industrie SAS, και παρατηρούμε τα έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σελ.90 Τελευταία λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου

 

 

 
Κλείσιμο [X]