ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 118

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 118 ● ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Εφημερίδα
Σελ.6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Ξεχωρίζουμε το «Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo (VDS)» με το οποίο εφοδιάζεται το νέο FMX και το οποίο κάνει το τιμόνι «πούπουλο», σε τέτοιο σημείο που μέχρι κι ένα χάμστερ μπορεί να κουμαντάρει το σκληροτράχηλο χωματουργικό φορτηγό των 15t. Σας παρουσιάζουμε τη νέα –Dark Label– έκδοση του διπλοκάμπινου Volkswagen Amarok, καθώς και το βαρύ πυροβολικό των μεταφορών της Mercedes-Benz, το Actros SLT. Επίσης θα γνωρίσετε το νέο Piaggio Ape Calessino 200, την ιδανική πρόταση για τη μεταφορά ατόμων ακόμα και στους πιο στενούς δρόμους!

Σελ.16 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με τον εμπορικό διευθυντή επαγγελματικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, τον κ. Φίλιππο Μενάγια, για τη βράβευση του νέου Volvo FH, για τις νέες τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίζουν τα μοντέλα τους οι Σουηδοί, για τις after sales υπηρεσίες που «αγκαλιάζουν» τις ανάγκες των επαγγελματιών καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Θέματα
Σελ.20 Coach Euro Test 2013
Άλλη μία αποκλειστικότητα για τους αναγνώστες του Car & Truck! Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε ενόψει του Coach Euro Test 2013 στο Ybbs της Αυστρίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως μέλος του Οργανισμού Κρίσεως για την ανάδειξη του «Λεωφορείου της Χρονιάς», και δοκιμάζουμε τους τρεις μνηστήρες που διεκδικούν το πολυπόθητο στέμμα.

Σελ.34 MAN TGS & TGX Euro6
Τα νέα φορτηγά της MAN, για μεγάλες αποστάσεις / διεθνών και εθνικών μεταφορών TGS και TGX προσαρμόζονται σήμερα στις Euro6 προδιαγραφές προσφέροντας ακόμα πιο αποδοτικότερες επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές.

Σελ.38 Comtrans 2013
Το πρώτο μέρος της μεγαλύτερης έκθεσης επαγγελματικών οχημάτων που λαμβάνει χώρα μέσα στο 2013. Θα δείτε τα μοντέλα που «κατέβασαν» οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές φορτηγών και εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της Μόσχας.

Σελ.42 Volkswagen Polo Van 1.2 MPI 70Ps
Το πιο γνώριμο μικρό αυτοκίνητο της πόλης φόρεσε φόρμα εργασίας και είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει και με το παραπάνω στις καθημερινές προκλήσεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα αστικά κέντρα και που απαιτούν «πακέτο» την αξιοπιστία, την οικονομία, τις μεγάλες μεταφορικές ικανότητες και τις επιδόσεις.

Σελ.48 Daimler AG Busworld 2013 preview
To Car & Truck, προσκεκλημένο της Daimler AG, ταξίδεψε στη Στουττγάρδη, στο σπίτι του γερμανικού ομίλου, για να σας αποκαλύψει όλα τα νέα «αστέρια» με κινητήρες Euro6 που αναμένεται να λάμψουν διά της παρουσίας τους στην προσεχή έκθεση Busworld του Βελγίου.

Σελ.42 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Iveco Bus Urbanway.

Club
Σελ.55 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Η ΟΦΑΕ ζητάει από την Πολιτεία να βρεθούν αξιόπιστοι τρόποι ώστε να εξαλειφτεί το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς ελληνικών προϊόντων. Μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 έρχεται, αναδρομικά για το 2013, και το «χαράτσι» για το φόρο πολυτελείας οχημάτων πάνω από 1.929cc. Διαβάστε επίσης τις κυριότερες υποχρεώσεις που έχουν οι συγκοινωνιακοί φορείς ΚΤΕΛ προς του επιβάτες και πολλά άλλα…

Σελ.62 TIR
Το Car & Truck βρέθηκε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά για να σας μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τη χρήση του συστήματος TIR Carnet στον Πειραιά. Μια παρουσίαση που ενδιαφέρει όλους τους επαγγελματίες!

Σελ.66 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.69 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.73 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.74 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.76 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Σελ.78 Προφίλ Εταιρείας
«Auto Turbo»: Εισχωρήσαμε στα άδυτα της μοναδικής ίσως ελληνικής εταιρείας που γνωρίζει τους υπερσυμπιεστές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Οι δραστηριότητες όπως θα δείτε δεν περιορίζονται μονάχα στην πώληση ή επισκευή turbo και βεντιλατέρ αλλά περιλαμβάνουν πλήθος ανταλλακτικών και ταχογράφων.

Extra
Σελ.30 Έτσι κατασκευάζεται το νέο Volvo FH
Θα μάθετε πως ένα ρολό χάλυβα μέσα σε πέντε ημέρες μεταμορφώνεται σε ένα υπερσύγχρονο φορτηγό, το νέο FH, που πρόσφατα απέσπασε τον τίτλο του «Φορτηγού της Χρονιάς για το 2014».

Σελ.80 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τις νέες προτάσεις της DAF Trucks για τον κλάδο των κατασκευών, τις «σκληρές» εκδόσεις των CF και LF, και παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.

Σελ.82 Τελευταία Λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου.

 

 

 
Κλείσιμο [X]