ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 120

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 120 ● ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Εφημερίδα
Σελ.6 Ειδήσεις

Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων.
Ξεχωρίζουμε το «κασκαντεριλίκι» της Volvo Trucks παρέα με τον Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ (το οποίο έχει γίνει αφορμή όλος ο πλανήτης να ξέρει σήμερα για το νέο «Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης» της σουηδικής εταιρείας), το Scania Eco-roll, (το σύστημα που εκμεταλλεύεται τη βαρύτητα προκειμένου να ρίξει έως και 2% τη μέση κατανάλωση καυσίμου) και πολλά άλλα…

Σελ.12 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με τον αναπληρωτή διευθυντή δραστηριοτήτων στρατηγικής και εταιρικής ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ), τον κ. Στέφανο Οικονομίδη, για οφέλη της αεριοκίνησης τόσο στον κλάδο των μεταφορών όσο και στο περιβάλλον.

Θέματα
Σελ.16 DAF XF Euro6

Δύο νέα XF πάτησαν τους τροχούς τους στην Ελλάδα, και το Car & Truck βρέθηκε στο ελληνικό σπίτι της DAF για να σας μεταφέρει τις πρώτες εικόνες.

Σελ.22 Busworld Europe 2013
Το Car & Truck, επίσημο media partner της διοργάνωσης για την ελληνική αγορά, σας παρουσιάζει τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των κατασκευαστών λεωφορείων που παρουσιάστηκαν στο Βέλγιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Σελ.28 Iveco Eurocargo E6
Το ιταλικό ελαφρύ φορτηγό βελτιώνεται στα σημεία εν όψει της νέας –Euro6– χρονιάς.

Σελ.32 Volkswagen Passat 1.4 TSI EcoFuel
Δοκιμάζουμε το πιο «πράσινο» Ταξί της Ελλάδας και απορούμε ακόμα γιατί κάποιοι επιμένουν στο πετρέλαιο. Επίσης, διαβάστε τι μας λένε δύο από τους πρώτους ιδιοκτήτες ταξί με φυσικό αέριο για την αεριοκίνηση.

Σελ.40 Ford Tourneo Connect
Ένα όχημα για όλα, προσιτό από θέμα κόστους και προ πάντων ικανό για να σηκώνει ταυτόχρονα τόσο τα βάρη ενός επαγγελματία όσο κι ενός οικογενειάρχη, · πόσο μάλλον όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται.

Σελ.46 Toyota YarisVan 1.4 D-4D
Ο εκπρόσωπος της Toyota στην κατηγορία των mini-vanette είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο που σου φτιάχνει τη διάθεση, σε διευκολύνει και δε σου βάζει περιορισμούς.

Σελ.52 Car & Truck of the Month
Σε αυτήν την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό, Mercedes–-Benz Unimog BlueTec 6.

Club
Σελ.55 Επικαιρότητα

Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Η ΟΦΑΕ κάθεται στο ίδιο τραπέζι με την τρόικα θέτοντάς της ορισμένα από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν βάλει τον κλάδο στην «εντατική», καθώς και λύσεις για να βγει από τον απινιδοτήαπινιδωτή. Επίσης οι δηλώσεις του ΠΣΧΕΜ για τα διόδια και τον κρατικό αιφνιδιασμό, τα «καμουφλαρισμένα» οχήματα που ρίχνει το υπουργείο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στη μάχη των καυσίμων, καθώς επίσης διαβάστε πού και πότε κυκλοφορείτε ενόψει των εορτών και πολλά άλλα…

Σελ.60 Ταξιδιώτες στο Xρόνο
Το Car & Truck παγώνει το χρόνο και σας ταξιδεύει στην ένδοξη πορεία του Opel Blitz, το οποίο μάλιστα είχε πουλήσει περίπου 420.000 οχήματα, νούμερα ασύλληπτο για την εκείνη την εποχή, αν αναλογιστεί κανείς τους πολέμους και τα καταστρεμμένα εργοστάσια.

Σελ.62 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.65 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων

Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.73 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.74 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.76 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
Σελ.80 Μηχανήματα Έργων

Παρουσιάζουμε τους νέους χωματουργικούς οδοστρωτήρες SD75, SD115 και SD135 της Volvo Construction Equipment και παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.

Σελ.82 Τελευταία Λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου.

 

 

 
Κλείσιμο [X]