ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 121

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 121 ● ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Εφημερίδα
Σελ.6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων.
Ξεχωρίζουμε το νέο σύστημα ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς της Volvo Trucks που έρχεται να ενισχύσει την ασφάλεια των FH και FM φορτηγών με ημιρυμουλκούμενο, το αναβαθμισμένο Scania Driver Support (το σύστημα που παρέχει συμβουλές στον οδηγό ενώ παράλληλα τον επιβραβεύει όταν αυτός έχει «πράσινες» επιδόσεις) και πολλά άλλα…

Σελ.14 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με το διευθυντή του Τμήματος Iveco της Π.Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ κ. Σπύρο Αρέθα για την επιτυχία της φίρμας στην ελληνική αγορά, για την ανανεωμένη γκάμα των Ιταλών και για τις υπηρεσίες και τα μελλοντικά σχέδια του επί 22 έτη επίσημου αντιπροσώπου της Iveco στην Ελλάδα.

Θέματα
Σελ.18 Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI Van
Οδηγούμε επί ελληνικού εδάφους τη νέα γενιά του Sprinter. Έχει το νέο «αστέρι» τα φόντα να δικαιώσει τη γερμανική φίρμα που στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας;

Σελ.26 Setra S 400 UL business
Έπειτα από οχτώ χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στις ευρωπαϊκές αγορές, η MuliClass S 400, η «μικρότερη» σειρά στην γκάμα της Setra, αλλάζει σελίδα και περνάει στην εποχή... του Euro6.

Σελ.36 MAN TGM Euro6
Η Euro6 πρόταση της MAN Truck & Bus στα πυροσβεστικά οχήματα.

Σελ.38 Ford Transit
Ανθεκτικό, αποδοτικό και απόλυτα επαγγελματικό, το νέο Ford Transit σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί και φέρνει –εκτός από νέες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία στην κατηγορία των van– πολλούς πονοκεφάλους στους ανταγωνιστές του.

Σελ.44 Car & Truck of the Month
Σε αυτήν την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Van Hool Astromega TDX Sleeper Coach.

Club
Σελ.47 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Η κυβέρνηση καταργεί το Δικαίωμα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ), το ABS πάει για Ιούνιο και οι αλλαγές που έρχονται στην ασφάλιση των οχημάτων καταργούν το «μαξιλαράκι της πίστωσης». Επίσης, στους διαδρόμους του Υπουργείου Ναυτιλίας ακούγεται η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των φορτηγών, η Θεσσαλονίκη αποκτά νέες πιάτσες ταξί και πολλά άλλα…

Σελ.54 Χρυσός Συνοδηγός
Στη χώρα μας, από τις πρώτες κιόλας νιφάδες χιονιού, τα περισσότερα Μέσα και η Πολιτεία μάς «ξορκίζουν» να μη βγούμε από τα σκεπάσματά μας, προκειμένου να γλιτώσουμε από τους ολέθριους κινδύνους που κρύβει η οδήγηση στο χιόνι και στον πάγο. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις βασικές αρχές ώστε να μη βρεθείτε προ –δυσάρεστων– εκπλήξεων.

Σελ.58 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.60 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.65 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.69 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.70 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.72 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Σελ.74 Προφίλ Εταιρείας
«Μαξίμ - Καλτσίδης ΑΕ»: Η εταιρεία από το Βορρά, σε καιρούς κρίσης παραδίδει μαθήματα ετοιμοπαράδοτου στοκ ελαστικών για κάθε είδους οχήματα· και –το σημαντικότερο όλων– έχει λύσεις για να πατάτε στο δρόμο με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Extra
32 Volvo Dynamic Steering
Γνωρίστε το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo Trucks, το σύστημα που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία του επικού σπαγκάτου του Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ για τις ανάγκες προώθησης των νέων FΜ.

Σελ.76 Υπερκατασκευή
Το Fiat Doblo Work Up είναι ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού οχήματα που προσφέρονται εκ γενετής με ανοιχτή καρότσα, και καταφέρνει να συνδυάσει τις μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις και την εξαιρετική ευελιξία εντός της πόλης.

Σελ.78 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τις νέες σειρές εκσκαφέων και φορτωτών της Doosan, τον ερπυστριοφόρο διαστρωτήρα ασφάλτου P6820C ABG της Volvo Construction Equipment και παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.

Σελ.82 Τελευταία Λέξη
Από το Νίκο Μήττα.
 

 

 

 
Κλείσιμο [X]