ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 122

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 122 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Εφημερίδα
Σελ.6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων.
Ξεχωρίζουμε τα νέα αντικλεπτικά συστήματα για τη Euro6 γενιά των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της Renault Trucks. Επίσης το «επικό σπαγκάτο» της Volvo Trucks βρήκε μια υπέρλαμπρη θέση στο Μουσείο του Λούβρου, η Scania επιμένει στους κινητήρες με καύσιμο το βιοντίζελ, και η MAN Truck & Bus ετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγαλύτερο event της χρονιάς, τις MAN Trucknology Days. Σας αποκαλύπτουμε τα πρώτα σκίτσα των νέων Opel Vivaro και Renault Trafic και πολλά άλλα…

Σελ.16 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με το διευθυντή μάρκετινγκ της Michelin για την κεντρική και νότια Ευρώπη κ. Σπύρο Πολίτη για την κατάσταση της αγοράς ελαστικών, τις νέες τεχνολογίες της γαλλικής φίρμας και γενικά τις υπηρεσίες που προσφέρει η Michelin στους επαγγελματίες οδηγούς.

Θέματα
Σελ.20 Mercedes-Benz Actros SLT Euro6 & Arocs SLT Euro6
Ταξιδεύουμε στη Γερμανία για να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από την παγκόσμια –στατική– πρεμιέρα των νέων SLT Euro6 τρακτόρων της Mercedes-Benz, για χρήση σε υπερβαρείες εφαρμογές και για μεικτά φορτία έως και 250t.

Σελ.28 Nissan Note 1.5 dCi 90Ps
Δοκιμάζουμε επί ελληνικού εδάφους τη νέα πρόταση της Nissan στην κατηγορία των ταξί. Μπορεί το ιαπωνικό supermini να σπάσει το κατεστημένο της τσέχικης κυριαρχίας; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στο κείμενο, όπως και οι κουβέντες του 37-χρονου Νίκου Τσώνη, του πρώτου ιδιοκτήτη Nissan Note ταξί της χώρας.

Σελ.36 Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks
Ο Νίκος Μήττας κάνει το πρώτο του ταξίδι στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Μολσχάιμ της Αλσατίας, μιλάει με τους εργαζόμενους, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και αποτύπωσε τη διαδικασία κατασκευής των «ειδικών αποστολών» οχημάτων των Γερμανών, καθώς και το πώς αντιμετωπίζουν τον πελάτη σήμερα.

Σελ.40 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό, DAF LF Euro6 Aerobody.

Club
Σελ.43 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Οι αυτοκινητιστές ζεσταίνουν τις μηχανές και ετοιμάζονται για δυναμικά μπλόκα σε τελωνεία και εθνικές οδούς. Επίσης, ο Δήμος Τρικάλων μπήκε στο πρόγραμμα όπου θα δοκιμαστούν τα πειραματικά λεωφορεία μεταφοράς πολιτών χωρίς οδηγό, παίρνουν μπροστά τα κινητά ΚΤΕΟ, το Υπουργείο ξεκινά τους ελέγχους καυσίμων στα πρατήρια με συμβατικά οχήματα και ο υφυπουργός Μεταφορών παραδέχεται πως τα φορτηγά τρίτων χωρών είναι όντως «κινητές βόμβες». Τέλος, παρουσιάζουμε τις διατάξεις του νέου νόμου για μεταφορείς και ΦΔΧ, το πώς θα χορηγούνται στο εξής οι νέες άδειες και πολλά άλλα...

Σελ.50 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.52 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.57 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.61 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.62 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.64 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
Σελ.26 Volvo Dynamic Steering
Σύμφωνα με μελέτη της Volvo Trucks, περισσότεροι από τους μισούς οδηγούς φορτηγών στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν προβλήματα με πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους. Το νέο Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης (Volvo Dynamic Steering - VDS) μετατρέπει το τιμόνι σε «πούπουλο», ώστε οι έλεγχοι του φορτηγού να πραγματοποιούνται με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο τραυματισμού του οδηγού. Διαβάστε την εμπειρία του κ. Gustafsson, οδηγού ενός νέου Volvo FH με VDS.

Σελ.66 Τελευταία Λέξη
Από το Νίκο Μήττα.

 

 

 
Κλείσιμο [X]