ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 125

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 125 ● ΜΑΪΟΣ 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Σελ.6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων.
Ξεχωρίζουμε το άρτι αφιχθέν στη ελληνική αγορά Nissan Cabstar με κινητήρες τεχνολογίας Euro5b+, καθώς και το ανανεωμένο Renault Master, το οποίο εξοπλίζεται πλέον με νέα bi turbo μηχανικά σύνολα (dCi), χωρητικότητας 2,3 λίτρων και ισχύος 135 και 165Ps. Ξεκίνησε η παραγωγή των Setra TopClass S 500, το Sprinter της Lexani Motorcars δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να είναι τα VIP mini buses, ενώ η Scania λανσάρει ένα πρωτοποριακό σύστημα υποστήριξης αλλαγής λωρίδας (γνωστό και ως σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων).

ΘΕΜΑΤΑ
Σελ.14 Mercedes-Benz Atego Euro6
Ο Νίκος Μήττας οδηγεί το νέο –Euro6– Atego στη Γερμανία και αναφέρει: «Η νέα γενιά του Atego φιλοδοξεί να αναπροσδιορίσει την κατηγορία των φορτηγών διανομών, με όπλα της την αποδοτικότητα, την τεράστια γκάμα εκδόσεων, τα χαμηλά λειτουργικά κόστη αλλά και την κορυφαία ποιότητα κύλισης, που σε συνδυασμό με την ευκολία χειρισμού εξασφαλίζουν ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον».

Σελ.20 Fiat Ducato
Η Fiat Professional ανακοίνωσε τη νέα –έκτη κατά σειρά– γενιά του κορυφαίου σε πωλήσεις LCV της, του Ducato, και εμείς σας παρουσιάζουμε τα πρώτα στοιχεία που έδωσε ο κατασκευαστής στη δημοσιότητα.

Σελ.24 Ford Transit Skyliner
Η Skyliner έκδοση του νέου Ford Transit, που αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το μέλλον της απόλυτης πολυτέλειας στις επίγειες μεταφορές.

Σελ.26 Nissan eNV-200
Η Nissan ξεκίνησε την παραγωγή του e-NV200, του δεύτερου αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος στην γκάμα της, το οποίο θα προσφέρεται τόσο ως επιβατικό (γνωστό ως Evalia) όσο και ως ελαφρύ επαγγελματικό (τόσο σε εκδόσεις van όσο και σε combi). Γνωρίστε το…

Σελ.34 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό, Renault Trafic MY 2014.

Σελ.32 Τεχνικό
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα φώτα υψηλής εκκένωσης (ΗID), που είναι περισσότερα γνωστά ως φώτα xenon, κιτ xenon, λάμπες xenon, ή απλά xenon.

CLUB
Σελ.35 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ και στα διπλώματα οδήγησης και λλάζουν τα πάντα στις ασφάλειες οχημάτων. Τέλος στην παρακράτηση του φόρου 20% βάζει το Υπουργείο Οικονομικών σε μεταφορείς - φυσικά πρόσωπα για τις υπηρεσίες χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών που παρέχουν σε επιχειρήσεις, στα Τρίκαλα η παγκόσμια πρώτη για τα «έξυπνα» λεωφορεία, και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» μετρά 10 χρόνια λειτουργίας.

Σελ.40 Χρυσός Συνοδηγός
Χρήσιμες συμβουλές που θα σας κάνουν να αλλάξετε άποψη για το νερό και να το πίνετε συχνότερα.

Σελ.42 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.46 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

ΑΓΟΡΑ
Σελ.51 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.57 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.58 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.60 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Σελ.62 Προφίλ Εταιρείας
«Τσιβόλας Ανακύκλωση ΕΠΕ»: Επισκεπτόμαστε στα Καλύβια Αττικής ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα ανακύκλωσης αυτοκίνητων της χώρας και καταγράφουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού αποσύρετε το όχημά σας.

EXTRA
Σελ.64 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τo νέο ελαστικοφόρο φορτωτή WA320-7 της Komatsu και παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.

Σελ.66 Τελευταία Λέξη
Από το Νίκο Μήττα.

 

 

 
Κλείσιμο [X]