ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 127

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 127 ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Σελ.6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Ξεχωρίζουμε τo νέο I-Shift διπλού συμπλέκτη της Volvo Trucks, το οποίο επιτρέπει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, με ακρίβεια, και συγχρόνως προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Επίσης, ο κατασκοπευτικός φακός του C&T αποθανάτισε τα νέα Mitsubishi L200 και Volkswagen Caddy, και η Renault Trucks ετοίμασε τον αντίπαλο των Mercedes-Benz Econic και Volvo FE LEC. Ακόμη, η Scania ξεκίνησε στη Σουηδία την πιλοτική δοκιμή φορτηγών συνολικού μήκους 31,5m και πολλά άλλα…

ΘΕΜΑΤΑ
Σελ.12 MAN TGX D38
Η MAN Truck & Bus αποκάλυψε στη Γρανάδα της Ισπανίας τα νέα MAN TGX D38 (για τον κλάδο των μεταφορών και των κατασκευών), τα οποία και αποτελούν τη ναυαρχίδα της εταιρείας στη Euro6 γκάμα της. Γνωρίστε τα…

Σελ.18 Irizar i2e
Ο Νίκος Μήττας ταξιδεύει μέχρι τo Σαν Σεμπάστιαν της Ισπανίας για να γνωρίσει από κοντά το πρώτο και μοναδικό –προς το παρόν– αστικό λεωφορείο μηδενικών ρύπων στην γκάμα της Irizar.

Σελ.22 Setra ComfortClass S500
Ταξιδεύουμε στο αρχηγείο της Setra (στο Νέο Ουλμ της Γερμανίας) για να δούμε πρώτοι τα νέα ComfortClass S 511 HD, S 519 HD, S 515 MD και S 516 MD, προτού αυτά παρουσιαστούν και επίσημα στο Αννόβερο.

Σελ.26 Mercedes-Benz Sprinter 316 NGT
Οδηγούμε επί ελληνικού εδάφους την πρόταση των Γερμανών στα μεγάλα van με καύσιμο το φυσικό αέριο. Καταγράφουμε αυτονομία, που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας, καθώς και αν αρκεί ο 1.800-άρης κινητήρας του για να κινήσει αξιοπρεπώς τα κιλά του.

Σελ.32 Car & Truck of the Month
Σε αυτήν την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Mitsubishi Fuso Canter E-Cell.

Σελ.34 Τεχνικό
Παρουσιάζουμε το νέο τεχνολογικό καλούδι της Mercedes-Benz, το «Highway Pilot», το οποίο φέρνει την αυτόνομη οδήγηση των βαρέων οχημάτων ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

CLUB
Σελ.39 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Τη δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτρονικών συσκευών οι οποίες θα προβάλλουν διαφημιστικά μηνύματα θα έχουν πλέον τα ταξί της χώρας. Τα ηλεκτρονικά διόδια και πάλι στο τραπέζι. Ξεκινά η εγκατάσταση και η λειτουργία ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών στα μετωπικά διοδίων Νεστάνης, Σπαθοβουνίου, Μάναρη και Βελιγοστής για τη βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής τέλους διοδίων. Επεκτείνεται και στους εργαζομένους με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και, τέλος, στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΦΑΕ ζητώντας την κατάργηση του Η.Α.Σ.

Σελ.44 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.48 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

ΑΓΟΡΑ
Σελ.53 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.59 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.60 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.62 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

EXTRA
Σελ.64 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τα συστήματα καμερών / οθόνης της Orlaco, για τη λύση προβλημάτων ορατότητας σε διαφορετικού τύπου μηχανήματα, και παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.

Σελ.66 Τελευταία Λέξη
Από το Νίκο Μήττα.

 

 

 
Κλείσιμο [X]