ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 163

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΝ LINE 
το νέο τεύχος του ανανεωμένου
Car & Truck

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

6 Ειδήσεις

Νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Νέα λεωφορεία αγοράζει ο ΟΑΣΘ. Αγορά εισιτηρίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω PayPal. Νέα μοντέλα Mercedes-Benz Sprinter Transfer και City. Προσωρινό «φρένο» στις παραδόσεις Scania V8. Καλοκαίρι στην παραλία με το Nissan TITAN Surfcamp. Μεγαλώνει η καμπίνα του Ford Cargo. Έλεγχοι σε φορτηγά με το ADR-PROTEAS. Θέμα χρόνου το αυτόνομο ταξί. «Traton» στο εξής η «Volkswagen Truck & Bus»..

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΔΟΚΙΜΕΣ

14  «Volvo FH 25 Year Special Edition»

Φόρος τιμής σε ένα από τα πιο επιτυχημένα φορτηγά, που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού, με πωλήσεις που πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο οχήματα, το οποίο βοήθησε στην αναβάθμιση του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών και ουσιαστικά στην παροχή υψηλότερων ανέσεων για τους οδηγούς.

16 Opel Combo Cargo Van
Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση, δείχνει το νέο προσανατολισμό της μάρκας, με έμφαση στους μεγάλους χώρους, τις νέες τεχνολογίες, το χαμηλό κόστος χρήσης και την υψηλή απόδοση.

18 Τα νέα μοντέλα της MAN
Μια σύντομη ματιά στις τεχνολογίες του αύριο και στο μέλλον της επαγγελματικής αυτοκίνησης από την MAN, όπως τις παρουσίασε στο Βερολίνο στις αρχές Ιουλίου.

24 BFGoodrich Route, Urban, Cross και KM3
Ταξιδέψαμε στα βόρεια της Τρανσυλβανίας, κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουγγαρία, στο τοπικό εργοστάσιο της Michelin για να δούμε πως κατασκευάζονται τα νέα ελαστικά BFGoodrich σε εκδόσεις για φορτηγά-λεωφορεία, αλλά και σε ειδικούς τύπους για λασπώδη και δύσβατα εδάφη.

28 Fiat Fullback Cross DC 2.4 180ps

Η σκληροτράχηλη έκδοση Cross του Pick-Up της Fiat ακροβατεί ανάμεσα στην σπορ αισθητική και στην μάτσο εμφάνιση.

CLUB

33 Κλαδική ενημέρωση

Το νέο ποινολόγιο των ταξί. 7η αναβολή της δίκης στο ΣτΕ ενάντια στην απαγόρευση των  παράπλευρων δρόμων για τα φορτηγά. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας των οδηγών ζητά η ΟΦΑΕ. Μόνο για το καμποτάζ οι νέοι κανόνες για τους αποσπασμένους οδηγούς. Κάμερες καταγραφής στα διόδια

TIR

36 Ενημέρωση για όσους ταξιδεύουν με φορτηγά εκτός Ελλάδος. Αναμόρφωση των κανόνων οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων. Όριο 80 χ.α.ω. στο γαλλικό περιφερειακό δίκτυο. Ως 25 ώρες η στάθμευση φορτηγών στη Δανία.

ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ

38 Τι να ελέγχετε καθημερινά πριν χρησιμοποιήσετε το φορτηγό ή το λεωφορείο, για να το κρατήσετε ασφαλές και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μηχανικά.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

42 Το παρελθόν κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις

ΑΓΟΡΑ

44  Η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων

Ανάλυση των στοιχείων ταξινομήσεων Van, pick-up, ταξί, φορτηγών, υπερκατασκευών και λεωφορείων.

46 Ειδήσεις από την ελληνική αγορά

48 Χρηστικά θέματα

50 Τελευταία λέξη

Χρονογράφημα του Χάρη Λαζαρόπουλου

 

 

 

 
Κλείσιμο [X]