ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/04/2012

 

Πλέον, ο ενδιαφερόμενος αγρότης, για την απόκτηση ενός ΦΙΧ αυτοκινήτου μεικτού βάρους μέχρι 2,5t ή ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1,3t, χρειάζεται μόνο μια βεβαίωση ότι είναι ενταγμένος στο Μητρώο Αγροτών ώστε να απευθυνθεί κατευθείαν στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών χωρίς να χρειάζεται να περάσει από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (πρώην Διεύθυνση Γεωργίας).

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να αγοράσει πάνω από ένα όχημα, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση στην τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και να γίνει δεκτή, εφόσον πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει την αντίστοιχη φοροαπαλλαγή.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται αναλυτικά στην εγκύκλιο με θέμα: «Διευκρινίσεις ως προς την ταξινόμηση - χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε ΦΙΧ αγροτικά αυτοκίνητα» που απέστειλε η Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλες τις Περιφέρειες, με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του νόμου 3874/2010 για το Μητρώο Αγροτών.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]