ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΝΕΟ MERCEDES-BENZ ANTOS

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/05/2012

 

Η Mercedes-Benz επεκτείνει την οικογένεια των βαρέων φορτηγών οχημάτων της με το νέο μέλος της, το Αntos, ένα μοντέλο που πρόκειται να χαράξει τη δική του ιστορία στις heavy duty μεταφορές. Για την ώρα, το νέο της καμάρι κυκλοφορεί σε σκίτσα στο διαδίκτυο και καμουφλαρισμένο στους δρόμους της Ευρώπης στα πλαίσια της έρευνας και της εξέλιξης, ενώ στελέχη της φίρμας κάνουν λόγο για αποκαλυπτήρια στην έκθεση ΙΑΑ το Σεπτέμβρη. 

Με αυτό το μοντέλο, η Mercedes-Benz γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που έχει μια ολοκληρωμένη σειρά φορτηγών ειδικά αναπτυγμένη για κάθε απαίτηση, κάνοντας τις εθνικές μεταφορές ακόμα πιο «απλές».
Πάντως, η γερμανική εταιρεία υπόσχεται τόσο από πλευράς στιλ όσο και από πλευράς άνεσης να κερδίσει της εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Μπορεί τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά να θυμίζουν Actros αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ισχύει το ίδιο και στην καμπίνα. Εκεί το πλάτος θα φθάνει τα 2,30m και θα διατίθεται σε  μικρό «S» ή μεσαίου μεγέθους εκδόσεις «Μ». Και οι δύο θα προσφέρουν εύκολη πρόσβαση, βελτιστοποιημένη εργονομία και άνεση υψηλού επιπέδου.

Η καρδιά του Antos θα είναι προδιαγραφών Euro 6 με τεχνολογία Blue Efficiency Power. Η γκάμα θα περιλαμβάνει 13 εκδόσεις ισχύος από 238Ps έως 510Ps, ενώ το κιβώτιο θα είναι το γνωστό πλήρως αυτοματοποιημένο PowerShift. Στα συν της ενεργητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνεται και το Brake Assist που αναγνωρίζει και αντιδρά στα σταθερά αντικείμενα.

Σχετικά με τις διαστάσεις του, ένα σας λέω: 67 διαφορετικά μεταξόνια που κυμαίνονται από 2.650mm έως 6.700mm, ώστε να προσαρμόσετε το Antos ακριβώς στις ανάγκες σας. Στις εκδόσεις του συγκαταλέγονται και οι σειρές Loader και Volumer, με την πρώτη να έχει 6t απόβαρο για μεγάλο ωφέλιμο και με τη δεύτερη να έχει χαμηλό σασί και πλάκα/πέταλο επικαθήσεως για μεγάλο ωφέλιμο όγκο.

Η εταιρεία επίσης αναφέρει πως το νέο Antos, σε μορφή ψυγείου ή πλατφόρμας, αναμένεται να γίνει το δεξί χέρι εκείνων που ασχολούνται με τις διανομές λιανικού εμπορίου, αλλά και εκείνων που δραστηριοποιούνται εκτός πόλης (σε επαρχιακούςδρόμους, αυτοκινητόδρομους).

Όπως και να έχει, είτε οι στάσεις είναι λίγες είτε είναι συχνές, είτε κινείστε εντός είτε εκτός κλεινού άστεως, το νέο Antos πρόκειται να βγάλει ασπροπρόσωπους κι εσάς και την επιχείρησή σας. 

Μείνετε συντονισμένοι στο Car & Truck, γιατί όπως φαίνεται η Mercedes-Benz ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον.

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ

MAN TGE VAN

Το πρώτο VAN με το λιοντάρι στη μάσκα ονομάζεται TGE, μοιράζεται κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη με τη Mercedes και τη Volkswagen και έχει εκδόσεις μικτού βάρους από 3 έως 5,5 τόνους....

SETRA MULTICLASS S 400 LE BUSINESS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σειράς UL business (διαβάστε σχετικά στο τεύχος Ιανουάριος 2014), οι ιθύνοντες της Setra μάς επιφύλασσαν μια μεγάλη...

IVECO DAILY 2014

Σύμφωνα με την εικόνα που μας έστειλε ένας απ’ τους «κατασκόπους» μας, έχουμε να κάνουμε με τη νέα –facelift– γενιά του δημοφιλούς Iveco Daily, το οποίο πραγματοποιεί...

 
Κλείσιμο [X]