ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Η κ. Κορίνα Πατέλη-Bell, Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας FGAH, και ο κ. Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών & πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ GREEN LEADER ΤΟΥ ΜYCLIMATE ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΠΡΟΙΟΝΤΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ».

Η FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ GREEN LEADER ΤΟΥ ΜYCLIMATE, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΟΙΟΝΤΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/06/2012

 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της πανελλήνιας έρευνας, απονεμήθηκαν από το CSE για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα τα Βραβεία Μyclimate «Green Leader – Υπολογισμός & μείωση ανθρακικού αποτυπώματος», επιβραβεύοντας και αναδεικνύοντας προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχουν προχωρήσει αποδεδειγμένα σε ενέργειες μείωσης των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές τους. Η απονομή των βραβείων Μyclimate «Green Leader» πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, ακαδημαϊκό επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών & πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος.

Η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση έχουν δείξει ότι πρέπει να μελετηθεί εκ νέου η έννοια της αυτοκίνησης, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος Fiat επιδιώκει να κινείται σταθερά και να επενδύει μακροπρόθεσμα σε σημαντικές έρευνες για την ανάπτυξη οικολογικής τεχνολογίας για το αυτοκίνητο και την εξέλιξη των οχημάτων, ενάντια στην κλιματική αλλαγή, συνδέοντας την επιχειρηματική του ανάπτυξη με το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η δέσμευση περιβαλλοντικών πρακτικών του Ομίλου Fiat αποδεικνύεται έμπρακτα και μέσω διεθνών βραβεύσεων, όπως η διάκριση για 5η συνεχή χρονιά της μάρκας Fiat ως της μάρκας αυτοκινήτου που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 στα οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2011, με μέση μέτρηση 118,2g/km (4,9g/km λιγότερο από το μέσο όρο του 2009). Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή του ομίλου Fiat σε αυτή την εξέλιξη, καθώς ο ιταλικός όμιλος αυτοκινήτων πέτυχε να μειώσει στην Ελλάδα το μέσο όρο εκπομπής CO2 (ισοσταθμισμένος μέσος όρος διαθέσιμων δεδομένων) «αφήνοντας πίσω» τους υπόλοιπους κατασκευαστές επιβατικών αυτοκινήτων.

Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Fiat Group Automobiles Hellas για αυτοκίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν βάσει διαθέσιμων στοιχείων για τα επιβατικά και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που ταξινομήθηκαν το 2011 στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με την εταιρεία Jato, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έρευνας αγοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, ο όμιλος Fiat με τις μάρκες που εκπροσωπεί (Fiat, Alfa Romeo, Abarth & Fiat Professional) κατέκτησε την πρωτιά στη μείωση των εκπομπών CO2 στην Ελλάδα κατά το 2011 με τα επιβατικά αυτοκίνητά του, με μέσο όρο εκπομπών CO2 122,26g/km, αντί για τα 133,9g/km που είχε το 2010, μια μείωση της τάξης του 8,7%.

Επιπρόσθετα, μεταξύ των κατασκευαστών επιβατικών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα, η μάρκα Fiat κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 στη χώρα, με μέσο όρο 116,2g/km, σε σχέση με το 129,8g/km του 2010, επιδεικνύοντας θεαματική μείωση της τάξης του 10,5%.

Εξίσου σημαντική ήταν όμως η επιτυχία του ομίλου Fiat και στα ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα, όπου επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των κατασκευαστών, με μέσες εκπομπές CO2 139,9g/km αντί για τα 162g/km που είχε το 2010. Μια μείωση της τάξης του 13,6%, υπερδιπλάσια δηλαδή από τη μέση μείωση κατά 6% που επιτεύχθηκε για το σύνολο των ελαφρών επαγγελματικών.

Η κ. Κορίνα Πατέλη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της FGAH, δήλωσε τα εξής: «Εκ μέρους της Fiat Group Automobiles Hellas, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι προσπάθειες του Ομίλου Fiat ως προς την προστασία του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο επιβραβεύονται από το θεσμό των βραβείων «Green Leader». Το Κέντρο Αειφορίας έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη εταιρικών «πράσινων» πρωτοβουλιών που οδηγούν μελλοντικά τις εξελίξεις στον τομέα του Green CSR στην Ελλάδα. Η διάκριση αυτή μας τιμά, και σας ευχαριστούμε γι’ αυτήν».

Έργο των Βραβείων Green Leader από το CSE και το Μyclimate είναι η επιβράβευση και η ανάδειξη προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουν εταιρείες οι οποίες έχουν προχωρήσει αποδεδειγμένα σε ενέργειες μείωσης των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές τους. Τόσο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Μyclimate όσο και το CSE στοχεύουν με αυτή την πρωτοβουλία στην αφύπνιση των ελληνικών επιχειρήσεων και στην επιβράβευσή τους για τις πρακτικές που εφαρμόζουν για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 

ΑΓΟΡΑ

15 VOLVO FH ΣΤΗΝ CARGO MED SA

Ψήφο εμπιστοσύνης στον τράκτορα Volvo FH έδωσε η Cargo Med SA, επιλέγοντας 15 νέα οχήματα για τις ανάγκες ανανέωσης του στόλου της...

22 IVECO MINIBUS ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

22 νέα λεωφορεία IVECO DAILY Minibus 20+1 θέσεων προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία από την ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε....

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ

Τα επαγγελματικά της «αστέρια» Sprinter, Vito και Citan αλλά και τη νέα X-Class παρουσιάζει η Mercedes-Benz στη Θεσσαλονίκη...

 
Κλείσιμο [X]