ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Ο DAVID LYON ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΤΗΣ OPEL

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20/06/2012

 

Με ισχύ από 1η Αυγούστου 2012, ο David Lyon διορίζεται νέος αντιπρόεδρος σχεδίασης της GM Ευρώπης και αναλαμβάνει ρόλο επικεφαλής σχεδίασης της Opel. Ο David Lyon διαδέχεται τον Mark Adams, ο οποίος προάγεται σε εκτελεστικό διευθυντή παγκόσμιας σχεδίασης Cadillac και Buick. Ο David Lyon θα έχει έδρα στο Russelsheim, ενώ ο Mark Adams θα εγκατασταθεί στο Warren του Michigan. Και οι δύο θα αναφέρονται στον Ed Welburn, αντιπρόεδρο παγκόσμιας σχεδίασης της GM.

Ο Karl-Friedrich Stracke, CEO της Opel, σχολίασε: «Ο David Lyon είναι ένας καταξιωμένος και εμπνευσμένος ηγέτης στο χώρο της σχεδίασης. Είμαι ενθουσιασμένος που θα πλαισιώσει την ηγετική ομάδα της Opel. Παράλληλα, είμαι ευγνώμων στον Mark Adams για την εκπληκτική δουλειά του στη μεταμόρφωση της σχεδιαστικής γλώσσας της Opel στην επιτυχημένη και διακεκριμένη φιλοσοφία «Η γλυπτική τέχνη συναντά τη γερμανική ακρίβεια». Του εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ρόλο του στους κόλπους της GM».

Η επιτυχημένη σημερινή σχεδιαστική κατεύθυνση της Opel ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση του Adams με το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009, το Opel Insignia, και συνεχίστηκε με πολλά ακόμα επιτυχημένα προϊόντα, όπως τα Meriva, Astra, Ampera, Zafira Tourer και πιο πρόσφατα με το εκρηκτικό Astra GTC.

Σήμερα ο David Lyon διατελεί εκτελεστικός διευθυντής του τομέα Interiors/ Global Cross Brand Design Β. Αμερικής και Brand Champion για τις Buick και GMC. Η πλούσια σχεδιαστική εμπειρία του David Lyon περιλαμβάνει το εσωτερικό και εξωτερικό αυτοκινήτων παραγωγής και πρωτοτύπων για τις μάρκες Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC και Holden. Το πορτφόλιό του σε οχήματα παραγωγής και πρωτότυπα περιλαμβάνει μοντέλα όπως τα Buick Enclave (που σηματοδότησε την ανάκαμψη της μάρκας), LaCrosse, Verano και Riviera concept, όπως και το επαναστατικό ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt, καθώς και τα Corvette, Cadillac CTS, Escalade και Silverado.

Καθώς οι πελάτες απαιτούν να λαμβάνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες στο αυτοκίνητό τους, ο David Lyon έχει ηγηθεί μιας νέας γενιάς σύγχρονων εσωτερικών και επαναστατικών λύσεων για συνεργασία ανθρώπου / ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτου όπως η Cadillac User Experience (CUE), η Chevrolet MyLink και η Buick/ GMC IntelliLink, φιλοδοξώντας μία πιο συνδεδεμένη οδηγική εμπειρία.

Ο David Lyon έχει διατελέσει επίσης εκτελεστικός διευθυντής σχεδίασης GM Ασίας, όπου από το 2004 μέχρι το 2007 ηγήθηκε των ομάδων Αυστραλίας, Κίνας και Κορέας και για τη δημιουργία νέων προτύπων μοντέλων Chevrolet, όπως η μικρή τριάδα Cruze, Sonic και Spark, η Buick LaCrosse καθώς και τα προηγμένα πρωτότυπα Chevrolet, Buick και Holden. Προηγουμένως ήταν εκτελεστικός διευθυντής σχεδίασης στις αρχιτεκτονικές αμαξωμάτων με ξεχωριστά πλαίσια, σε τρία στούντιο. 

Οι νέες μετακινήσεις στελεχών εντάσσονται στο πρόγραμμα ανανέωσης της οργανωτικής δομής, που θα επιτρέψει στον οργανισμό σχεδίασης της GM καλύτερη ευθυγράμμιση με τις μάρκες της εταιρείας σε ένα παγκόσμιο δίκτυο δέκα κέντρων σχεδίασης.

«Η νέα δομή αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία και ανάπτυξη της σχεδιαστικής γλώσσας που θα δώσει ώθηση σε κάθε μάρκα μας» δήλωσε ο Ed Welburn, αντιπρόεδρος παγκόσμιας σχεδίασης της GM. «Έτσι οι ομάδες σχεδίασης που διαθέτουμε έχουν μία θαυμάσια ευκαιρία να δημιουργήσουν προϊόντα και μάρκες που συνδέονται συναισθηματικά με τους πελάτες και συμβάλλουν στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας».

Η ανανεωμένη δομή επίσης δίνει πρόσθετη έμφαση στα κέντρα προηγμένης σχεδίασης της GM, που είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε Αυστραλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα και Κορέα.

«Η ενίσχυση του οργανισμού προηγμένης σχεδίασης, πρόσθεσε ο Ed Welburn, θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε την εταιρεία να αναπτύξει καινοτόμες νέες τεχνολογίες και στρατηγικές που θα ικανοποιούν τις μελλοντικές ανάγκες μεταφορών στην παγκόσμια αγορά. Ένα είναι σίγουρο: για την επιτυχία θα χρειαστούν ποικίλες λύσεις μετακίνησης, που θα εντυπωσιάζουν με την εφαρμογή και την απόδοσή τους».

Επιπλέον των νέων θέσεων που αναλαμβάνουν οι David Lyon και Mark Adams, η ανακοίνωση περιλαμβάνει αρκετούς ακόμα διορισμούς και μετακινήσεις:

Ο Ken Parkinson, σήμερα εκτελεστικός διευθυντής τομέα exterior design / global architecture strategy Β. Αμερικής και Chevrolet «brand champion», διορίζεται εκτελεστικός διευθυντής παγκόσμιας σχεδίασης Chevrolet και GMC.

Ο Clay Dean, σήμερα διευθυντής τομέα προηγμένης σχεδίασης Β. Αμερικής και Cadillac «brand champion», διορίζεται στη νέα θέση του διευθυντή παγκόσμιας προηγμένης σχεδίασης.

Ο Clay Dean θα γίνει υπεύθυνος ενσωμάτωσης και συντονισμού όλων των δραστηριοτήτων προηγμένης σχεδίασης ανά τον κόσμο.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

TUV AUSTRIA HELLAS ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΧΩΡΛΗΣ

Η TÜV AUSTRIA ιδρύθηκε το 1872 (πριν 143 χρόνια) ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1994 και είναι θυγατρική εταιρεία του αυστριακού οργανισμού TÜV AUSTRIA....

ΝΕΟΣ LCV MANAGER ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ

O Σπύρος Κοντογιώργης αναλαμβάνει καθήκοντα LCV Manager του Ομίλου Συγγελίδη. Ο κ. Κοντογιώργης είναι ένα από τα πιο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της εγχώριας αγοράς...

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ» ΤΟΥ ΟΑΣΑ

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, έπειτα από την έγκριση της...

 
Κλείσιμο [X]