ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ VOLVO TRUCKS

ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 8 ΜΗΝΩΝ, Η VOLVO TRUCKS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ 5 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ. ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ FH ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ FM, FMX, FE ΚΑΙ FL.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/06/2013

 

«Ήταν μία από τις πιο δραστήριες και συναρπαστικές περιόδους της ιστορίας μας. Με την πλέον σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη σειρά Volvo όλων των εποχών, έχουμε σήμερα την ξεχωριστή ικανότητα να βοηθήσουμε τους πελάτες όλων των ειδών να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Volvo Trucks κ. Claes Nilsson.

Οι οπτικές συσχετίσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Volvo σήμερα είναι εντονότερες από ποτέ, ανάμεσα στο ισχυρότερο φορτηγό, το Volvo FH16 και τα μικρότερα αδέλφια του. Σε όλα τα μοντέλα, το κλασικό έμβλημα της Volvo έχει μετακινηθεί σε νέα θέση, κάτω από το παρμπρίζ. Τα νέα φωτιστικά σώματα με τα ενσωματωμένα φώτα ημέρας επίσης τονίζουν την ομοιομορφία στην εμφάνιση.

ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ

Όλα τα νέα φορτηγά Volvo προσφέρουν μία ευρεία γκάμα πλεονεκτημάτων για τους οδηγούς. Το περιβάλλον σε όλες τις καμπίνες έχει ανανεωθεί ή αναβαθμιστεί, με το επίκεντρο να στρέφεται στο να δημιουργηθεί ένα αποδοτικό, εργονομικό, άνετο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

«Οι συνθήκες εργασίας για τον οδηγό του φορτηγού ήταν σταθερά στο επίκεντρο της εξέλιξης των νέων φορτηγών. Το επαναστατικό Volvo Dynamic Steering (Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης ) αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να κάνουμε την οδήγηση πιο ξεκούραστη, ενώ η ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση, παγκόσμια πρωτιά στα βαρέα φορτηγά, προσφέρει βελτίωση τόσο της άνεσης όσο και της σταθερότητας» λέει ο κ. Nilsson.

ΧΑΜΗΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΗ

Η Volvo Trucks έχει επίσης εισάγει νέες και καινοτόμες τεχνολογίες καθώς και νέες υπηρεσίες σχεδιασμένες για την ελάττωση του κόστους μεταφοράς του πελάτη.

Για παράδειγμα, η δυνατότητα χρήσης της τηλεματικής για την παρακολούθηση μιας σειράς εξαρτημάτων, σημαίνει ότι τα μοντέλα FH, FM, FE και FL διατίθενται πλέον με βελτιωμένα «Χρυσά Συμβόλαια Συντήρησης» για μέγιστο χρόνο διαθεσιμότητας. Ανάμεσα στις δυνατότητες και υπηρεσίες για την εξοικονόμηση καυσίμου οι οποίες προσφέρονται στους οδηγούς της Volvo είναι τα «Καύσιμα και Περιβάλλον Dynafleet», η υπηρεσία «Συμβουλής Καυσίμου» και το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Αποδοτικής Οδήγησης».

Ι-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Επιπλέον, το ιδιαίτερα αγαπητό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift, το οποίο μπορεί να εξατομικευτεί για μία σειρά από εξειδικευμένες εφαρμογές και το οποίο συμβάλλει στην ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου, διατίθεται πλέον όχι μόνο για τα Volvo FH, FM και FMX αλλά και για το Volvo FE. Ένα από τα πλέον διακεκριμένα νέα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης καυσίμου είναι το σύστημα I-See, το οποίο μπορεί να συγκριθεί με έναν αυτόματο πιλότο ο οποίος αναλαμβάνει τις αλλαγές ταχυτήτων σας, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα του κινητήρα σε ορεινούς δρόμους, με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο.

Την πρώτη φορά που ένα φορτηγό εφοδιασμένο με την τελευταία έκδοση του I-See κινηθεί επάνω σε ένα ορεινό οδικό τμήμα, γίνεται ασύρματη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με το οπογραφικό ανάγλυφο της περιοχής προς τον κεντρικό υπολογιστή της Volvo Trucks.

Όταν κάποιο άλλο φορτηγό με I-See κινηθεί στον ίδιο δρόμο, το σύστημα λαμβάνει αυτόματα πληροφορίες για την τοπογραφία από τον κεντρικό υπολογιστή και φροντίζει ώστε αλλαγές ταχυτήτων, επιτάχυνση και φρενάρισμα να γίνονται με οικονομικό σε καύσιμα τρόπο, ακόμα και την πρώτη φορά που περνά από το σημείο.

Η εξοικονόμηση καυσίμου για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων μπορεί να φτάσει και το 5%. «Όλα τα φορτηγά μας διαθέτουν τα ίδια χαρίσματα που προσφέρουν στον οδηγό άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα η μεταφορική εταιρεία επωφελείται από μέγιστο χρόνο διαθεσιμότητας και ελάχιστες δαπάνες για καύσιμα,» συνοψίζει πρόεδρος της Volvo Trucks κ. Claes Nilsson.

Πάρτε μία μικρή γεύση από τα νέα φορτηγά της Volvo…

 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ

ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ MERCEDES-BENZ ACTROS

Τα νέα χαρακτηριστικά: Ημι-αυτόματη οδήγηση με Active Drive Assist, έως και 5% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, MirrorCam στο βασικό εξοπλισμό, Active Brake Assist 5, συνδεσιμότητα και Multimedia Cockpit...

IVECO X-WAY: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ

Μια νέα σειρά εργοταξιακών φορτηγών, για χρήση σε αστικό περιβάλλον και περιστασιακές μετακινήσεις εκτός δρόμου παρουσίασε η Iveco...

ΝΕΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ MERCEDES-BENZ AROCS

Μια πρώτη γνωριμία με την ανανεωμένη γκάμα των εργοταξιακών Mercedes-Benz Arocs, ένα λασπωμένο και κρύο πρωινό στο Woerth, στο παλιό λατομείο του Ötigheim που έχει γίνει πίστα δοκιμών και στο Gaggenau...

 
Κλείσιμο [X]