ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Ο Steve Girsky, αντιπρόεδρος της GM σχολίασε: «Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στην επίτευξη κερδών από τη μεγαλύτερη συμμαχία με την PSA. Θα αποφέρει λειτουργική απόδοση και μειώσεις κόστους στην GM και μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως την εμπειρία της Gefco».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ LOGISTICS ΜΕΤΑΞΥ GM ΚΑΙ PSA PEUGEOT CITROEN.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΊΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/07/2012

 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμμαχίας τους, η GM και η PSA Peugeot Citroen κατέληξαν σε μακροπρόθεσμη αποκλειστική συμφωνία για τη μεταφορά των περισσότερων ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων logistics της GM στη Gefco, μία θυγατρική πλήρους κυριότητας της PSA Peugeot Citroen και ηγέτης στο χώρο των βιομηχανικών logistics στην Ευρώπη –και όχι μόνο.

Η συμφωνία θα επηρεάσει την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων logistics των Opel / Vauxhall, Chevrolet και Cadillac στην Ευρώπη (συμπερ. της Ρωσίας) και αφορά, μεταξύ άλλων, παραδόσεις υλικών και εξαρτημάτων σε εργοστάσια παραγωγής, παράδοση ολοκληρωμένων οχημάτων σε καταστήματα διανομέων και μεταφορά ανταλλακτικών aftersales σε κέντρα διανομής.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες logistics στο χώρο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα, που επιτρέπει στη GM να πετύχει μειώσεις κόστους και να επικεντρώσει τους εσωτερικούς πόρους της κυρίως στις βασικές αυτοκινητιστικές δραστηριότητες.


Ο Philippe Varin, πρόεδρος Δ.Σ. της PSA Peugeot Citroen, πρόσθεσε: «Η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική συμμαχία με τη GM. Επιτρέπει στην Gefco να συνεχίσει τη στρατηγική διεύρυνσης της υπάρχουσας βάσης πελατών της και να αυξήσει τις παγκόσμιες επιχειρηματικές της δραστηριότητες».

 

Η νέα συμφωνία logistics μεταξύ GM και Gefco θα τεθεί σε εφαρμογή το 2013.

Κλείνοντας να θυμίσουμε πως στις 29 Φεβρουαρίου, η GM και η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν μία παγκόσμια στρατηγική συμμαχία ευρείας κλίμακας, που θα αξιοποιήσει τα ισχυρά σημεία και τις δυνατότητες των δύο εταιρειών, θα συμβάλει στην κερδοφορία των δύο εταίρων και θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά τους στην Ευρώπη.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

RENAULT ΚΑΙ NISSAN ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Οι εταιρείες Renault και Nissan βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες για συγχώνευση και δημιουργία μιας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας...

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Κατά την Toyota και τους ισχυρούς συνεταίρους της, τα έξυπνα οχήματα του κοντινού μέλλοντος θα προσφέρονται ως υπηρεσία μετακίνησης (Mobility as Service - MaaS)...

Η VOLVO TRUCKS ΚΑΝΕΙ ΦΑΡΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΚΑΔΟΡΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

H Volvo Trucks ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά επιστρέφει με μια φάρσα σε έναν παρκαδόρο στην Ιταλική Ριβιέρα, προκειμένου να προωθήσει το νέο...

 
Κλείσιμο [X]