ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17/07/2012

 

Σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης με τα σωματεία-μέλη της από τον κλάδο επισκευής αυτοκινήτων, διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η τραγική κατάσταση των επαγγελματιών που μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.Ε. κ. Αναστάσιος Λυκάρτσης, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ. και ο πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Βαφέων Λαμαρινάδων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Σταματιάδης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Καταστηματαρχών Οχημάτων Νομού Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Σαραϊλής.

Ο Πρόεδρος της Ο.Β.Σ.Θ. κ. Ιωάννης Παπαργύρης, στην τοποθέτησή του, έκανε λόγο για πιθανή μη αναστρέψιμη κατάσταση, αν η πολιτεία δεν προβεί στις απαραίτητες κινήσεις που θα δώσουν ελπίδα και ανάσα στους πολύ μικρούς και μικρούς επιχειρηματίες, ώστε να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους. Ανέφερε ότι πολλές από αυτές δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ούτε ακόμα και τα πάγια λειτουργικά τους έξοδα (ΔΕΗ, τηλεφωνία), και αυτό έχει φέρει τους επαγγελματοβιοτέχνες σε απόγνωση. Τέλος, τόνισε ότι μόνο με συντονισμένες ενέργειες από όλους τους κλάδους επισκευής αυτοκινήτων και με συνεχή πίεση προς τους αρμόδιους φορείς ώστε να κατανοήσουν τη δυσχερή κατάσταση θα υπάρξει αποτέλεσμα στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επισκευής αυτοκινήτων στις τοποθετήσεις τους παρουσίασαν εκτενώς μια σειρά προβλήματα που είναι κοινά για όλες τις επιμέρους ειδικότητες (τους σε συνεργεία, βαφεία και φανοποιεία, τους ηλεκτρολόγους οχημάτων, τους επισκευαστές τροχών αυτοκινήτων κλπ.). Μερικά απ’ αυτά τα προοβλήματα είναι: παράνομα συνεργεία, χρήση γης, χωροθέτηση ΒΙ.ΠΕ - ΒΙΟ.ΠΑ, δημοτικά τέλη, τέλη διέλευσης πεζοδρομίων, πρόστιμα για ενδεικτικές επιγραφές από το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και γενικότερα προβλήματα που ταλανίζουν όλους τους κλάδους των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της χώρας (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, λειτουργία ΕΟΠΥΥ, φορολογική πολιτική - χαράτσια, αυξημένα τιμολόγια ΔΕΚΟ, παρεμπόριο - παραοικονομία).

Τέλος, δόθηκε έμφαση από όλους στην ανάγκη ένταξης των κλάδων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και σε σεμινάρια κατάρτισης, λόγω της συνεχούς εξέλιξης στην τεχνολογία των οχημάτων.

Η σύσκεψη κατέληξε με τη σύμφωνη γνώμη όλων να υπάρχει άμεση και πλήρης αλληλοενημέρωση για την πορεία των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο, ώστε να αναπτυχθεί μια κοινή πολιτική αντιμετώπισής τους.

Στο επόμενο διάστημα θα καθοριστούν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Π.Κ.Μ., Δήμος Νομού Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης), προκειμένου να προωθηθούν οι προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο επισκευής αυτοκινήτων.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]