ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Ο Claes Nilsson, πρόεδρος της Volvo Trucks Corporation, θα αποκαλύψει τα νέα FH και FH16 στις 05/09/2012.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ VOLVO FH

«ΈΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ Ο CLAES NILSSON, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ VOLVO TRUCKS CORPORATION, ΠΡΟΛΟΓΙΣΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ FH ΚΑΙ FH16, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/08/2012

 

Την πρώτη Τετάρτη του φθινοπώρου (5 Σεπτεμβρίου) επέλεξε η Volvo Trucks για να αποκαλύψει τις νέες εκδόσεις του κορυφαίου σε πωλήσεις Volvo FH και του αξιοζήλευτου Volvo FH16.

«Επί δύο σχεδόν δεκαετίες, η σειρά FH προσφέρει στις μεταφορικές εταιρείες ασφάλεια, αποδοτικές μεταφορές και υψηλή ποιότητα. Με τα νέα προϊόντα μας γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και στους τρεις τομείς» λέει ο Claes Nilsson.

Νέα στάνταρτ

Ποτέ άλλοτε η Volvo δεν είχε κάνει τόσες δοκιμές με οδηγούς και μεταφορικές εταιρείες προκειμένου να σιγουρευτεί ότι το νέο της μοντέλο πληροί τις αυστηρότερες απαιτήσεις και προδιαγραφές. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν το οποίο όχι μόνο καλύπτει τις σημερινές ανάγκες της αγοράς αλλά παράλληλα προσφέρει και χαρακτηριστικά που δεν έχει συναντήσει κανένας μέχρι τώρα σε φορτηγό.

«Πραγματικά, οι πελάτες μας είναι αυτοί που επηρέασαν το τελικό προϊόν, και είμαι πεπεισμένος ότι θα δημιουργήσουμε ένα νέο σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον κλάδο των φορτηγών», λέει ο Claes Nilsson.

«Περισσότερο θυμίζει επιβατικό αυτοκίνητο παρά φορτηγό»

Ένας από τους κορυφαίους στόχους στη διαδικασία της εξέλιξης ήταν η δημιουργία ενός φορτηγού με την καλύτερη οδική συμπεριφορά της αγοράς. Πολλές δομικές βελτιώσεις δίνουν στη νέα σειρά Volvo FH μία στιβαρή και ευέλικτη σχεδίαση. «Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Το Volvo FH θυμίζει περισσότερο επιβατικό αυτοκίνητο παρά φορτηγό όσον αφορά την ακρίβεια στην απόκριση και τη γεμάτη σιγουριά κατευθυντικότητα» αναφέρει ο Martin Palming, product manager της εταιρείας.

Με τη νέα ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση (IFS) το Volvo FH θα φέρει την επανάσταση στο κράτημα των φορτηγών.

 

«Επαναστατική» εμπρός ανάρτηση

Η νέα σειρά Volvo FH εφοδιάζεται από μία νέα ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση (Independent Front Suspension) για βαριά φορτηγά σε αριστεροτίμονη διάταξη.

«Το Volvo FH χωρίς IFS θα είναι νούμερο «ένα» στην αγορά, αλλά το IFS έχει τα φόντα να φέρει την επανάσταση στο κράτημα των φορτηγών. Το Volvo FH με IFS θα έχει το καλύτερο κράτημα στο χώρο των φορτηγών παγκοσμίως» λέει χαρακτηριστικά ο Martin Palming.

Ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση σημαίνει ότι ο κάθε εμπρός τροχός αναρτάται ανεξάρτητα από τον άλλο και κατά συνέπεια δεν επηρεάζει τις κινήσεις του άλλου τροχού. Επειδή και οι δύο εμπρόσθιοι τροχοί κινούνται ανεξάρτητα, το αποτέλεσμα είναι πιο πολιτισμένη και σίγουρη κίνηση στο δρόμο. Χάρη στο γεγονός ότι οι κινήσεις δεν μεταδίδονται από τον ένα τροχό στον άλλο, αυξάνεται και η αίσθηση της ακρίβειας και του ελέγχου.

Η αποκάλυψη στις 5 Σεπτεμβρίου

Η παγκόσμια πρεμιέρα και η επίσημη παρουσίαση της σειράς Volvo FΗ θα πραγματοποιηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου στο Gothenburg. Θα διοργανωθούν ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις σε Μαδρίτη, Μπέρμιγχαμ, Παρίσι, Ρότερνταμ και Βρυξέλλες, τις οποίες οι φανατικοί της μάρκας θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω του ιστότοπου www.volvotrucks.com/fh.  

«Εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, δήλωσε ο Claes Nilsson, το Volvo FH αποτελεί μία αξιόπιστη κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για τη Volvo Trucks και τις μεταφορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το νέο Volvo FH θα παίξει τον ίδιο σημαντικό ρόλο. Είναι ένα πρωτοποριακό φορτηγό που τοποθετεί τον οδηγό σταθερά στο επίκεντρο, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στις μεταφορικές εταιρείες να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Είναι ένα φορτηγό που θα μας πάει μακριά στο μέλλον».

Εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών, λοιπόν…

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ

MAN TGE VAN

Το πρώτο VAN με το λιοντάρι στη μάσκα ονομάζεται TGE, μοιράζεται κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη με τη Mercedes και τη Volkswagen και έχει εκδόσεις μικτού βάρους από 3 έως 5,5 τόνους....

SETRA MULTICLASS S 400 LE BUSINESS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σειράς UL business (διαβάστε σχετικά στο τεύχος Ιανουάριος 2014), οι ιθύνοντες της Setra μάς επιφύλασσαν μια μεγάλη...

IVECO DAILY 2014

Σύμφωνα με την εικόνα που μας έστειλε ένας απ’ τους «κατασκόπους» μας, έχουμε να κάνουμε με τη νέα –facelift– γενιά του δημοφιλούς Iveco Daily, το οποίο πραγματοποιεί...

 
Κλείσιμο [X]