ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΝΕΟ RENAULT KANGOO

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ KANGOO ΕΦΤΑΣΕ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/09/2013

 

Ο εκπρόσωπος της Renault στην κατηγορία των vanette είναι ένα από τα μοντέλα που έμειναν χωρίς φρεσκάρισμα για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς είναι απαράλλαχτο από το 2008. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως το Kangoo έχει σημειώσει περισσότερες από 400.000 πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο μοσχοπουλημένα vanette της Ευρώπης (17,4% μερίδιο της αγοράς για το 2012). Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφτασε και γι’ αυτό ,καθώς πλέον οι Γάλλοι έδωσαν στον Τύπο τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Kangoo που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στον Απρίλιο.
Εν τάχει, οι αλλαγές αφορούν τόσο τις συμβατικές εκδόσεις όσο και την ηλεκτρική. Οι βασικότερες διαφορές εντοπίζονται μπροστά: μάσκα, φώτα, προφυλακτήρες και καθρέφτες. Όσον αφορά τον εσωτερικό κόσμο του μοντέλου, σε αυτόν συναντάμε καλύτερης ποιότητας υλικά, ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και νέο τιμόνι, ενώ όσον αφορά τις θέσεις στην καμπίνα, αυτές μπορεί να είναι δύο, τρεις ή πέντε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που δίνει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Τα καθίσματα της έκδοσης Crew θα μπορούν αναδιπλωθούν ώστε να αυξηθεί ο διαθέσιμος χώρος φόρτωσης μεγάλων αντικειμένων.
Όπως και το προηγούμενο Renault Kangoo, έτσι και το νέο (ΜΥ ’13) θα εφοδιάζεται με δύο διαφορετικά μήκη μεταξονίου και με πετρελαιοκινητήρα 1.5lt dCi με 75, 90 και 110Ps, καθώς και με έναν βενζινοκινητήρα 1.2lt

Το εργοστάσιο διατήρησε τις ίδιες διαστάσεις και εκδόσεις αμαξώματος στο ανανεωμένο Kangoo.


ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ
Τα facelift –τεχνάσματα– των εταιρειών συνήθως περιλαμβάνουν διαφοροποιήσεις ως προς τη σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού διακόσμου, προκειμένου να τονώσουν τις πωλήσεις αλλά και να εναρμονιστούν με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής.
Οι Γάλλοι ακολούθησαν κατά γράμμα την ορολογία facelift, και έτσι το νέο Kangoo φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας με έμβλημα τον ρόμβο, με τους προφυλακτήρες να είναι μεγαλύτεροι σε διαστάσεις και το λογότυπο της εταιρείας να είναι τοποθετημένο σε πιο κάθετη θέση. Οι εξωτερικοί καθρέφτες είναι τροποποιημένοι, ενώ νέας σχεδίασης είναι και τα φωτιστικά σώματα (εμπρός - πίσω), στοιχεία που βγάζουν ένα πιο επιβλητικό προφίλ. Αλλαγές δε συναντάμε στις εκδόσεις του αμαξώματος και του μεταξονίου, αφού θα συνεχίσει να προσφέρεται σε τρεις τύπους επαγγελματικού (Express Compact, Express και Express Maxi), καθώς και σε επιβατικές εκδόσεις (Crew), και κατ’ επέκταση στις διαστάσεις και τις μεταφορικές του δυνατότητες.

ΓΚΑΖΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κάτω από το καπό θα αναπνέει ένας 1.500-άρης πετρελαιοκινητήρας τεχνολογίας Euro5, σε τρεις εκδοχές, με μέγιστη ισχύ 75, 90 και 110Ps, και 180, 200 και 240Nm ροπής αντίστοιχα. Η μέση κατανάλωση στα δύο πρώτα μηχανικά σύνολα (άμεσα διαθέσιμα) θα είναι της τάξεως των 4,3lt/100km με εκπομπές CO2 από 112g/km, ενώ η ισχυρότερη έκδοση (διαθέσιμη από το Σεπτέμβριο), αυτή με τα 110Ps, θα εκπέμπει μόλις 115g/km, τιμές που επιτρέπουν την είσοδο των οχημάτων στον «Πράσινο Δακτύλιο». Την γκάμα ολοκληρώνει ο βενζινοκινητήρας των 1.2lt που αποδίδει 115Ps και 190Nm ροπής με εκπομπές ρύπων 140g/km.

Το εσωτερικό είναι αναβαθμισμένο, με καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ πλήρης είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης.ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Το ανανεωμένο Kangoo θα φέρει και το σύστημα πολυμέσων «Renault R-Link», τεχνολογία δανεισμένη από τα επιβατικά, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής, navigation, Bluetooth, USB για δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικές πηγές ήχου κ.ά. Φυσικά, δεν απουσιάζουν όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες: ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές και καθρέφτες, τιμόνι με υποβοήθηση, A/C κ.ά.
Αναβαθμισμένος είναι ο κατάλογος της ενεργητικής ασφάλειας του μοντέλου, στο βασικό εξοπλισμό του οποίου θα περιλαμβάνεται το σύστημα ελέγχου ευστάθειας. Το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα συμπεριλαμβάνει και τις λειτουργίες Hill Start Assist και Extended Grip, που αναλαμβάνουν να βελτιώσουν τα ποσοστά πρόσφυσης του οχήματος όταν αυτό συναντήσει τα δύσκολα.

Δείτε πως κατασκευάζεται το νέο Renault Kangoo…
 

 

 

VAN

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ MAN ETGE VAN

H MAN Truck & Bus ανακοίνωσε ότι δέχεται παραγγελίες για τις νέες –ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις «eTGE»...

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ VAN ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η MERCEDES

Τη συνεργασία της με την γερμανική εταιρεία ταχυμεταφορών Hermes ανακοίνωσε η Mercedes-Benz, για την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών φορτηγών...

ΝΕΟ NISSAN NV300

NV300 ονομάζεται ο διάδοχος του Primastar, της μεσαίας σειράς ελαφρών φορτηγών της Nissan. Διαθέτει 4 μεγέθη καρότσας (L1H1, L1H2, L2H1, L2H2), δύο εκδόσεις των έξι θέσεων για επιβάτες (L1H1, L2H1) κα...

 
Κλείσιμο [X]