ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Το Unimog U 5000 6x6, ως όχημα μεταφοράς προσωπικού, μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του έως και 30 άτομα και να τα πάει κυριολεκτικά παντού, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο σκληροτράχηλα οχήματα εκτός δρόμου που κατασκευάστηκαν ποτέ.

UNIMOG U 5000 6X6

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/10/2012

 

Για περισσότερο από μια 10ετία, το Unimog U 5000 επιδεικνύει κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Το γερμανικό «φαλαινοθηρικό» αποτελεί ένα από τα πιο «αλεξίσφαιρα» οχήματα για εκτός δρόμου χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο, και η ικανότητα κίνησής του ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες αποτελούσε ανέκαθεν τρόπο ζωής του.

Σήμερα το Unimog U 5000, χάρη στην πληθώρα βελτιώσεων που έχει δεχθεί, όπως είναι ο τρίτος άξονας αλλά και το πλαίσιο, είναι ικανό να σηκώσει φορτία έως και 10t (μεικτό βάρος 17t), ενώ παράλληλα δεν έχει αλλοιωθεί η ευελιξία του.

Το νέο Unimog U 5000, εξαιτίας του μεγαλύτερου πλαισίου (συνολικό μήκος 7.400mm), μπορεί να δεχθεί ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπερκατασκευών, όπως είναι δεξαμενές νερού (με όγκο έως και 7.000lt) για χρήση ως πυροσβεστικό όχημα ή για πολλούς εργάτες (έως 30 επιβάτες) για χρήση ως όχημα υποστήριξης κάποιας τεχνικής εταιρείας. Το μήκος του μεταξονίου του ανέρχεται στα 3.900mm, ενώ ο εμπρός και ο πίσω πρόβολος έχουν μήκος 1.050mm έκαστος. H απόσταση του πλαισίου από το έδαφος ανέρχεται στα 480mm και οι γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης ορίζονται στις 50 μοίρες έκαστη, γεγονός που του δίνουν εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες.

Η καρδιά του νέου 3-αξονικού μοντέλου που καλείται να σηκώσει τα 7,24t (απόβαρο) είναι ο Euro5 OM 924 LA με ισχύ 218Ps και 810Nm ροπής.

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ

MAN TGE VAN

Το πρώτο VAN με το λιοντάρι στη μάσκα ονομάζεται TGE, μοιράζεται κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη με τη Mercedes και τη Volkswagen και έχει εκδόσεις μικτού βάρους από 3 έως 5,5 τόνους....

SETRA MULTICLASS S 400 LE BUSINESS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σειράς UL business (διαβάστε σχετικά στο τεύχος Ιανουάριος 2014), οι ιθύνοντες της Setra μάς επιφύλασσαν μια μεγάλη...

IVECO DAILY 2014

Σύμφωνα με την εικόνα που μας έστειλε ένας απ’ τους «κατασκόπους» μας, έχουμε να κάνουμε με τη νέα –facelift– γενιά του δημοφιλούς Iveco Daily, το οποίο πραγματοποιεί...

 
Κλείσιμο [X]