ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

NISSAN E-NV200 CONCEPT

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 28/09/2012

 

Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο panel van αποκάλυψε η Nissan στην ΙΑΑ 2012 που έλαβε χώρα στο Αννόβερο, αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για ένα όχημα το οποίο σύντομα (μέχρι το τέλος του 2014) θα περάσει στη γραμμή παραγωγής της Βαρκελώνης και θα διατίθεται σε τρεις εκδοχές: ως επαγγελματικό van και ως 7-θέσιο van είτε για επαγγελματική (ταξί) είτε για ιδιωτική χρήση.

Το e-NV200 δανείζεται στοιχεία από την αισθητική του επίσης ηλεκτροκίνητου Leaf και αποτελεί την ηλεκτρική μετεξέλιξη του γνωστού ομώνυμου van της εταιρείας με χώρο φόρτωσης 4,2m3 και μήκος έως και 2m, επιτρέποντας τη μεταφορά έως και 2 ευρωπαλετών στο εσωτερικό του.

Στη θέση που κανονικά θα βρισκόταν ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, έχει πάρει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 109Ps και 280Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες Li-ion που στεγάζονται κάτω από το χώρο φόρτωσης διατηρώντας τον αμετάβλητο σε σχέση με την συμβατική έκδοση του ιαπωνικού van.

Για την ώρα η Nissan δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν τις δυνατότητες που εξασφαλίζει η μπαταρία όσον αφορά τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισής της ή σε επίπεδο αυτονομίας, επισημαίνοντας μόνο ότι θα είναι παρόμοια με αυτά του Leaf καθώς και ότι θα υπάρξει σύστημα ταχείας φόρτισης (Quick Charge) των συστοιχιών, το οποίο σε διάστημα 30 λεπτών θα αναπληρώνει το 80% της ενέργειάς τους.

Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι η μπαταρία του e-NV200 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει και περιφερειακά συστήματα ή επιπλέον εξοπλισμό έως και 6.000 W καθιστώντας το μοντέλο ιδανική επιλογή για χρήσεις όπως π.χ. καντίνα ή κινητό εργαστήριο.

Το NV200 σε νούμερα

Το δημοφιλές ελαφρύ επαγγελματικό της Nissan από το τέλος του 2009 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, έχει ξεπεράσει τις 120.000 πωλήσεις σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα και σε αγορές όπως της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να πατήσει σε Ινδία και Β. Αμερική.

Να σημειώσουμε ότι το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη τροφοδότησε τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 21.000 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 66% σε σχέση με την παραγωγή του 2010.

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ

MAN TGE VAN

Το πρώτο VAN με το λιοντάρι στη μάσκα ονομάζεται TGE, μοιράζεται κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη με τη Mercedes και τη Volkswagen και έχει εκδόσεις μικτού βάρους από 3 έως 5,5 τόνους....

SETRA MULTICLASS S 400 LE BUSINESS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σειράς UL business (διαβάστε σχετικά στο τεύχος Ιανουάριος 2014), οι ιθύνοντες της Setra μάς επιφύλασσαν μια μεγάλη...

IVECO DAILY 2014

Σύμφωνα με την εικόνα που μας έστειλε ένας απ’ τους «κατασκόπους» μας, έχουμε να κάνουμε με τη νέα –facelift– γενιά του δημοφιλούς Iveco Daily, το οποίο πραγματοποιεί...

 
Κλείσιμο [X]