ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΟΦΑΕ ΚΑΤΑ ΚΡΙ ΚΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΞΕΣΠΑΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΟΦΑΕ ΚΑΙ ΚΡΙ ΚΡΙ ΚΑΘΩΣ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/11/2013

 

Μεταφορείς από την Τουρκία επέλεξε η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, προκειμένου να μεταφέρουν τα προϊόντα της στο Βόρειο Ιράκ, παρά το ισχυρό ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει Έλληνες μεταφορείς. Όπως σημειώνει η ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος) σε έγγραφό της που απέστειλε στο υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο, η ενέργεια αυτή είναι ακατανόητη, δεδομένου ότι η διαφορά στις οικονομικές προσφορές Ελλήνων και Τούρκων είτε είναι ελάχιστη είτε ανύπαρκτη.
Στο έγγραφό της, μάλιστα, η ΟΦΑΕ επισημαίνει τους κινδύνους υπερτιμολογήσεων και άλλων φορολογικών παραβάσεων και ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το ΣΔΟΕ να προβούν άμεσα σε ελέγχους νομιμότητας, ενώ αναφέρει ότι το Υπουργείο προχώρησε στην χορήγηση επιπλέον αδειών στην Κρι Κρι για Τούρκους μεταφορείς.
 
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Στο ίδιο έγγραφο η ΟΦΑΕ επανέρχεται στο κομβικής σημασίας ζήτημα της παράνομης μεταφοράς. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Σήμερα η παράνομη μεταφορά από αυτοκίνητα τρίτων χωρών έχει πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο βαθμό, ξεπερνώντας το 80%, με αποτέλεσμα την κλοπή του μεταφορικού έργου από τους έλληνες μεταφορείς. Θα πρέπει να επανδρώσουμε τα ΜΚΕ (Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχου Ν.3446/2006) και θα ήταν ακόμα πιο λειτουργικό αν επανδρωθούν με σύγχρονο εξοπλισμό, με ένα κλειστό αυτοκίνητο –τύπου van– εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά μέσα, για διασταύρωση στοιχείων των εμπορευμάτων και του μεταφορέα, και μόνο στις εισόδους και εξόδους της χώρας μας, όπου περιορίζεται κατά πολύ ο αριθμός προσωπικού που θα απασχοληθούν αλλά και των σημείων ελέγχου».
Η ΟΑΦΕ ζητά μάλιστα να υπάρξουν έλεγχοι και τα Σαββατοκύριακα που η διέλευση των φορτηγών στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς δεν είναι και μικρός ο αριθμός των ξένων φορτηγών που κυκλοφορούν νύχτα στις εθνικές οδούς προκειμένου να αποφύγουν τους –όποιους– ελέγχους, παρακάμπτοντας ακόμα και όλα τα σημεία διοδίων.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΡΙ – ΚΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΦΑΕ
«Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΟΦΑΕ και την ψευδέστατη στοχοποίησή μας με τίτλο: "Η Κρι Κρι αναθέτει σε Τούρκους το μεταφορικό της έργο", η Κρι Κρι ΑΒΕΕ διευκρινίζει τα παρακάτω:
»Η Κρι Κρι από το 2008 είναι η μοναδική ελληνική γαλακτοβιομηχανία που εξάγει παγωτά και γιαούρτια προς το Ιράκ στον πελάτη της, την εταιρεία «DLBA», η οποία εδρεύει στο Ιράκ και ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την Κρι Κρι.
»Από την αρχή της συνεργασίας με τον πελάτη «DLBA», λόγω της μεγάλης απόστασης και της επικινδυνότητας της ευρύτερης περιοχής, αποκλειστική ευθύνη για τον προγραμματισμό, την επιλογή, τη διεκπεραίωση και την πληρωμή της μεταφοράς φέρει ο πελάτης. Παρ’ όλα αυτά, με πρωτοβουλία και επιμονή του τμήματος εξαγωγών Κρι Κρι, ο πελάτης συνεργάστηκε και με Έλληνες μεταφορείς οι οποίοι τιμολόγησαν και πληρώθηκαν απευθείας από τον πελάτη μας στο Ιράκ.
»Οι πωλήσεις μας είναι καθ’ όλα νόμιμες και δεν υπάρχει ουδεμία παράβαση του νομικού ή φορολογικού πλαισίου. Σε όλες τις αποστολές υφίστανται όλες οι απαραίτητες άδειες και πραγματοποιούνται κανονικά οι εκτελωνισμοί όλων των φορτίων.
»Συμπληρωματικά, η Κρι Κρι κάνει εκτεταμένη χρήση Ελλήνων μεταφορέων. Όλες οι εθνικές μεταφορές των προϊόντων, καθώς και οι διεθνείς μεταφορές, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η Κρι Κρι, πραγματοποιούνται από ελληνικές μεταφορικές εταιρείες.
»Η Κρι Κρι ΑΒΕΕ θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων της και της εν γένει φήμης της κατά εκείνων που θέλουν τεχνηέντως να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, ειδικά αυτή την περίοδο που η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του εξαγωγικού της προσανατολισμού».
 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]