ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Η FEDEX EXPRESS ΕΠΙΛΕΓΕΙ MERCEDES–BENZ VITO

Η ORBIT COURIERS / FEDEX ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/12/2013

 

Ακολουθώντας την παγκόσμια δέσμευση της FedEx για λύσεις διακίνησης που σέβονται το περιβάλλον και μείωση των εκπομπών ρύπων που σχετίζονται με τις αποστολές, η Orbit Couriers προχώρησε στην ανανέωση του στόλου της στην Ελλάδα με τα νέα Mercedes-Benz Vito van 113 CDI (Euro5). Χαρακτηριστικό των νέων Vito είναι ότι συνδυάζουν το στιλ των επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz με την ευρωστία και την αξιοπιστία ενός επαγγελματικού οχήματος.

Η επένδυση αυτή, αφορά στο σύνολο του στόλου οχημάτων που χρησιμοποιούνται για παραλαβές και παραδόσεις της FedEx στην Ελλάδα.

«Η συνεχής υιοθέτηση προηγμένων, περιβαλλοντικά υπεύθυνων λύσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρείν, τόσο για την Orbit Couriers, όσο και για τη FedEx. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητήσαμε λύσεις που όχι μόνο θα συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων, αλλά θα βοηθήσουν και στην εξοικονόμηση πόρων. Όταν έφτασε η στιγμή να επιλέξουμε, επενδύσαμε στο καλύτερο μοντέλο που είχε να προσφέρει η αγορά», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Κατσαδάκης, αντιπρόεδρος της Orbit Couriers.

Θυμίζουμε ότι το 2008, η FedEx Corp έθεσε τον πρώτο –στην αγορά μεταφορών των ΗΠΑ– στόχο για αποτελεσματική διαχείριση των καυσίμων, με τη δέσμευση για βελτίωση της συνολικής απόδοσης των καυσίμων στο στόλο οχημάτων της FedEx Express παγκοσμίως κατά 20% έως το 2020, σε σχέση με την απόδοση του 2005. Λιγότερο από πέντε χρόνια μετά, η FedEx Express έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο αυτό με ποσοστό πάνω από 22%  συνολικής βελτίωσης στην οικονομία καυσίμου για τα οχήματά της.

Την ίδια στιγμή, η Orbit Couriers έχει από το 2012 ολοκληρώσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευθύνης, με την ενσωμάτωση αερίου καυσίμου σε όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τις ταχυμεταφορές της FedEx στην Ελλάδα και σήμερα συνεχίζει με τα νέα οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

 

 

ΑΓΟΡΑ

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ VOLVO FM ΚΑΙ FH

Η Volvo Trucks παρουσιάζει ένα νέο σύστημα μπαταριών για τα Volvo FH και Volvo FM, που παρέχει αρκετή ισχύ για όλες τις λειτουργίες της καμπίνας...

ΑΝΟΔΙΚΑ ΟΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Αύξηση 18,2% παρατηρείται από τις αρχές του έτους στις ταξινομήσεις καινούργιων φορτηγών (ελαφρών φορτηγών, pick-up, van και βαρέων φορτηγών)...

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Ο όμιλος αύξησε τη λειτουργική κερδοφορία του (προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων) στα 24,8 εκατ. ευρώ (+7,8%)...