ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟ NISSAN NOTE

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ NISSAN NOTE ΑΠΟ ΤΟ AUTOBEST, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SAFETY SHIELD

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/01/2014

 

Το βραβείο «SAFETYBEST 2013», το οποίο αναγνωρίζει την υπεροχή των προηγμένων συστημάτων ασφάλειας, δόθηκε στη Nissan για το καινοτόμο σύστημα Safety Shield, που έκανε πρόσφατα το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο με το νέο Note.
O Ilia Seliktar, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του AUTOBEST, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Nissan βραβεύθηκε με το ‘SAFETYBEST 2013’, για το καινοτόμο σύστημα Safety Shield. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο προηγμένο σύστημα ασφαλείας, προσφέρεται σε ιδιοκτήτες μικρομεσαίων μοντέλων, σηματοδοτώντας την απαρχή για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων σε αυτή τη δημοφιλή κατηγορία».
Παραλλήλα ο Dan Vardie, πρόεδρος του AUTOBEST, πρόσθεσε: «Φέτος, το σύστημα Safety Shield της Nissan, απέσπασε την προσοχή της κριτικής επιτροπής, καθώς μπορεί να είναι ένα νέο σύστημα ασφάλειας που βασίζεται σε κάτι που ήδη υπάρχει, αλλά αποτελεί μια καινοτομία για την μικρομεσαία κατηγορία της αγοράς. Είναι απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό, ένα επίτευγμα ασφαλείας για το Nissan Note, καθώς και ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους ανταγωνιστές του».

NISSAN SAFETY SHIELD
Αποτελούμενο από ένα πακέτο λειτουργιών και συστημάτων όπως, η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), καθώς και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System), το Nissan Safety Shield προσφέρει ένα νέο επίπεδο υποστήριξης στον οδηγό του.
Αναλυτικά τα συστήματα του Nissan Safety Shield περιλαμβάνουν :
Blind Spot Warning: Αν ένα όχημα ανιχνευτεί στο «νεκρό σημείο» στο πίσω μέρος του νέου Nissan Note, μια ενδεικτική λυχνία ανάβει στον καθρέπτη προκειμένου να προειδοποιήσει τον οδηγό. Επιπλέον, αν ο οδηγός επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα στην περιοχή κινδύνου, αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία σε συνδυασμό και με ηχητική ειδοποίηση.
Lane Departure Warning: Ένα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα, ενημερώνει τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του, ακόμα και στην περίπτωση της αχνής οδικής σήμανσης στο οδόστρωμα.
Moving Object Detection System: Αυτό το σύστημα δίνει ένα ηχητικό και οπτικό «συναγερμό» αν κάποιος ή κάτι κινείται πίσω από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, αν ένα παιδί βρίσκεται στο πίσω μέρος του νέου οχήματος. Οι εικόνες από την κάμερα εμφανίζονται στην 5,8in οθόνη του Nissan Connect. Το άγρυπνο «μάτι» του Nissan Safety Shield, αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, διακριτικά τοποθετημένη στην πίσω πόρτα του νέου Note. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan: εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα, αποδεικνύοντας το βάθος της καινοτομίας του νέου Note.
Τέλος, το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor) προσφέρει στον οδηγό του νέου Note την απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες, γεγονός που κάνει τη στάθμευση, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία, παιχνιδάκι. Το πακέτο όλων αυτών των προηγμένων τεχνολογιών συμπληρώνει το προσφάτως εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης Nissan Connect, συνδυάζοντας τη δορυφορική πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα με Bluetooth, αλλά και τη συμβατότητα (και με θύρα USB) με iPod/iPhone, σε μια εύκολη σε χρήση, οθόνη αφής.

Αυτό είναι το Nissan Safety Shield…

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

RENAULT KANGOORES ΓΙΑ ΓΡHΓΟΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑTIΕΣ

Με ένα σκίτσο για ένα ξεχωριστό Kangoo Van από την Renault Sport, μας ευχήθηκε καλό μήνα η αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, την Κυριακή 1η Απριλίου...

FORD: 4,57 ΜΕΤΡΑ ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ

Η Ford ανακοίνωσε πως οι επιβατικές εκδόσεις (mini-bus) του νέου Transit, οι οποίες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο 2015, θα εφοδιάζονται με...

4/5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FORD TOURNEO COURIER

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP απέδωσε τη βαθμολογία των 4 αστεριών (με άριστα τα 5 αστέρια) στο νέο Ford Tourneo Courier, ύστερα από τα crash test...

 
Κλείσιμο [X]