ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/12/2012

 


Αυτός ο τόσο διαφορετικός τομέας έχει για πρώτη φορά μια τόσο ευρεία γκάμα οχημάτων έτσι ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη του πελάτη. Τα νέα χωματουργικά (διατίθενται και με κίνηση σε όλους τους τροχούς), οι αναμεικτήρες σκυροδέματος, οι τράκτορες και τα οχήματα σασί είναι διαθέσιμα σε 2-αξονικά, 3-αξονικά και 4-αξονικά οχήματα με 16 κατηγορίες ιπποδυνάμεων από 238 έως 625Ps. Όσον αφορά στους κινητήρες είναι ήδη Euro VI, πληρώντας από σήμερα την προδιαγραφή ρύπων που θα ισχύει το 2014.
Οι κινητήρες BlueTec 6 είναι εξακύλινδροι εν σειρά με υπερσυμπιεστή καυσαερίων και intercooler έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν μέγιστη ελκτική δύναμη σχεδόν από το ρελαντί. Η δύναμη αυτή κυμαίνεται από 1000 έως 3000 Nm η οποία επιτυγχάνεται από 4 μεγέθη κινητήρων: 7.7, 10.7, 12.8 και 15.6l. Η τελευταία έκδοση είναι εντελώς καινούρια και προέρχεται από το νέο κινητήρα ΟΜ 473. Το Arocs θα θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία του με το σύστημα μετάδοσης κίνησής του: η δύναμη του κινητήρα μεταδίδεται μέσω του αυτοματοποιημένου κιβωτίου Mercedes PowerShift 3, το οποίο ανήκει πλέον στο βασικό εξοπλισμό. Για τις απαιτητικές χρήσεις του οχήματος έχουν αναπτυχθεί ειδικά προγράμματα οδήγησης.
Το είδος της κίνησης στο Arocs ξεκινάει από 4x2 σε διαξονικά οχήματα με κίνηση στον πίσω άξονα και καταλήγει σε 8x8/4, σε τετραξονικό με κίνηση σε όλους τους τροχούς και δύο διευθυντήριους εμπρόσθιους άξονες. Τετραξονικά με έναν εμπρόσθιο και τρεις οπίσθιους άξονες, μεγάλο εύρος σε οχήματα με αερανάρτηση ή βελτιστοποιημένοι αναμεικτήρες σκυροδέματος με κίνηση Tandem μονού ελαστικού για μέγιστο ωφέλιμο φορτίο, είναι παραδείγματα για την ποικιλία της κατασκευαστικής σειράς του Arocs.
arocs2
Η γκάμα των καμπινών του Arocs θα περιλαμβάνει 7 τύπους σε 14 συνολικά παραλλαγές με πλάτος 2,3 ή 2,5m με ή χωρίς επίπεδο δάπεδο.


Το Arocs έχει 7 καμπίνες, διαθέσιμες σε 14 διαφορετικές εκδόσεις. Ως συμπληρωματική στις compact καμπίνες 2,3m σε L, M και S εκδόσεις, το νέο Arocs διαθέτει και μία ευρύχωρη καμπίνα 2,5m με επίπεδο δάπεδο.
Ο σχεδιασμός του νέου Mercedes-Benz Arocs είναι τελείως ξεχωριστός. Η οικογένεια των χωματουργικών οχημάτων διακρίνεται από τη μάσκα ψυγείου που ονομάζεται «bucket-teeth-look». Στοιχεία από αλουμίνιο όπως οι προφυλακτήρες, μία στιβαρή γρίλια και τα προαιρετικά, ειδικά σχεδιασμένα για χωματουργικά οχήματα, αναδιπλούμενα σκαλοπάτια συνδυάζουν άψογα το σχεδιασμό με τη λειτουργικότητα του ακούραστου αυτού εργάτη.
Για πρώτη φορά σε χωματουργικό όχημα υπάρχουν οι εκδόσεις Loader και Grounder. Η κατασκευή του Αrocs Loader εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα έτσι ώστε να μειώσει το απόβαρο του οχήματος. Το αποτέλεσμα είναι οι βελτιστοποιημένοι στο ωφέλιμο φορτίο τράκτορες 4x2 οι οποίοι είναι από τα ελαφρύτερα οχήματα στον κατασκευαστικό τομέα, όπως επίσης και οι 8x4/4 αναμεικτήρες σκυροδέματος με μέγιστο μικτό φορτίο 32t. Τα οχήματα αυτά μπορούν χάρη στο ιδιαίτερα χαμηλό απόβαρο των 9.250kg, να μεταφέρουν σε κάθε δρομολόγιο 8 κυβικά έτοιμο μπετόν.
Το Arocs Grounder είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντοποκρίνεται στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σταθερό και ελαστικό φορτηγό και επίσης παρέχει μεγάλο αριθμό τεχνολογικών λεπτομερειών έτσι ώστε να είναι ασυμβίβαστα στιβαρό όταν επιδίδεται στις σκληρές δουλειές ενός εργοταξίου.
Το Arocs θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση Bauma τον Απρίλιο του 2013.

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ

MAN TGE VAN

Το πρώτο VAN με το λιοντάρι στη μάσκα ονομάζεται TGE, μοιράζεται κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη με τη Mercedes και τη Volkswagen και έχει εκδόσεις μικτού βάρους από 3 έως 5,5 τόνους....

SETRA MULTICLASS S 400 LE BUSINESS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σειράς UL business (διαβάστε σχετικά στο τεύχος Ιανουάριος 2014), οι ιθύνοντες της Setra μάς επιφύλασσαν μια μεγάλη...

IVECO DAILY 2014

Σύμφωνα με την εικόνα που μας έστειλε ένας απ’ τους «κατασκόπους» μας, έχουμε να κάνουμε με τη νέα –facelift– γενιά του δημοφιλούς Iveco Daily, το οποίο πραγματοποιεί...

 
Κλείσιμο [X]