ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΔΟΚΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ VAN ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/04/2017

 

Η Ford ξεκινά το φθινόπωρο ένα πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης νέων Plug-in υβριδικών Van, επενδύοντας πολλά εκατ. λίρες σε συνεργασία με τον δημόσιο φορέα Transport for London (TfL) και την υποστήριξη του Advanced Propulsion Centre που χρηματοδοτείται από τη Βρετανική Κυβέρνηση. 
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν επιλεγμένες επιχειρήσεις οι οποίες θα δοκιμάσουν plug-in υβριδικά van που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια στο μεγαλύτερο ποσοστό των αστικών διαδρομών, για διανομή εμπορευμάτων ή εργασίες συντήρησης και επισκευών.
Υπολογίζεται ότι τα επαγγελματικά οχήματα στο Λονδίνο εκτελούν καθημερινά 280.000 δρομολόγια διανύοντας 13 εκατομμύρια χλμ. από τα οποία το 75% γίνεται με van, με πάνω από 7.000 οχήματα την ώρα να κινούνται σε ώρες αιχμής μόνο στο Κεντρικό Λονδίνο.
Η Ford θα προσφέρει 20 PHEV Transit σε μια ευρεία γκάμα εταιριών με επαγγελματικούς στόλους οχημάτων σε όλο τον Λονδίνο, προκειμένου να διερευνηθεί πώς μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ταυτόχρονα να ενισχύουν την παραγωγικότητα σε αστικές συνθήκες. Παράλληλα θα δοκιμαστεί ένα νέο λογισμικό διαχείρισης ενέργειας και συστήματα τηλεματικής.
Τα Transit Custom PHEV van που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές στο Λονδίνο έχουν δυνατότητα κίνησης με ηλεκτρισμό για να πραγματοποιούν διαδρομές μηδενικών ρύπων, ενώ παράλληλα, διαθέτουν έναν αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης για επέκταση της αυτονομίας σε πιο μακρινές διαδρομές. 
Η εξέλιξη του στόλου δοκιμών των 20 Transit Custom PHEV έχει υποστηριχτεί με χορηγία περίπου 5 εκατ. λιρών από το Advanced Propulsion Centre. Τα van σχεδιάζονται και εξελίσσονται στο τεχνικό κέντρο της Ford, στο Dunton της Βρετανίας και στο Prodrive Advanced Technology στο Banbury, U.K., με πρόγραμμα υποστήριξης από την Revolve Technologies.
Το Transit Custom plug-in hybrid προγραμματίζεται να μπει σε παραγωγή το 2019, στην Αγγλία, στο πλαίσιο μιας επένδυσης 4,5 δισ. δολαρίων στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020 καθώς η Ford εξελίσσεται σε μία εταιρεία αυτοκίνησης & μετακίνησης, με ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, αλλά και νέες λύσεις μετακίνησης. 
Συνολικά η Ford σκοπεύει να παρουσιάσει 13 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα απόμενα 5 χρόνια, στα οποία περιλαμβάνονται πέντε ηλεκτρικά SUV με αυτονομία τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων, ένα αυτόνομο υβριδικό όχημα μαζικής παραγωγής σχεδιασμένο για υπηρεσίες κοινοχρησίας (ride hailing ή ride sharing) που θα κάνει ντεμπούτο στη Β. Αμερική το 2021, καθώς και μία υβριδική σπορ έκδοση του Mustang. Η Ford έχει υπογράψει επίσης συμφωνία συνεργασίας  με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες για τη δημιουργία κοινού προτύπου και δικτύου φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15 VOLVO FH ΣΤΗΝ CARGO MED SA

Ψήφο εμπιστοσύνης στον τράκτορα Volvo FH έδωσε η Cargo Med SA, επιλέγοντας 15 νέα οχήματα για τις ανάγκες ανανέωσης του στόλου της...

IAA 2018: ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Ένα χορταστικό «ορεκτικό» για όσους επισκεφθούν από κοντά την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση επαγγελματικών οχημάτων και υπηρεσιών που διεξάγεται στο Αννόβερο της Γερμανίας κάθε δύο χρόνια, από 20-27 Σεπτεμ...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

H 19η Σεπτεμβρίου ορίστηκε φέτος ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανάτους στους Δρόμους» (“European Day Without A Road Death” - EDWARD 2018) και συμπίπτει με την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»...

 
Κλείσιμο [X]