ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

LAMBORGHINI CENTO X 100

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/06/2017

 

Ένα ειδικό εκθεσιακό πρωτότυπο τρακτέρ αποκάλυψε η Lamborghini για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή της, Ferruccio Lamborghini. Η ιταλική φίρμα έγινε διάσημη αρχικά για τα τρακτέρ που κατασκεύαζε στο Cento της Β. Ιταλίας από τη δεκαετία του 1950 και ο ιδρυτή της μερικά χρόνια αργότερα άρχισε να κατασκευάζει ιδιαίτερα σπορ αυτοκίνητα για να ανταγωνιστεί τον Enzo Ferrari.

Η οικογένεια Lamborghini υποστήριξε πλήρως την ιδέα, στην παρουσίαση μάλιστα ήταν παρών και ο συνονόματος εγγονός του και ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 5 αντίγραφα του Cento X 100 (Centenario Trattori), τα οποία θα κοστίζουν από 250.000 ευρώ (χωρίς φόρους). Ήδη πουλήθηκαν τα δύο πρώτα από αυτά, αμέσως με την πρώτη παρουσίασή του στην έκθεση Techno Classica 2017 στο Έσσεν πριν από μερικές εβδομάδες.

Το Cento X 100 είναι ένα κινούμενο γλυπτό, σε χρώμα βουρτσισμένου μετάλλου, με εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα υψηλής απόδοσης με εντυπωσιακές λεπτομέρειες όπως π.χ. οι έξι γυαλισμένοι αυλοί της εξάτμισης, οι εξωτερικοί μοχλοί και τα πεντάλ, η εκτεθειμένη ασφαλειοθήκη, ο μεγάλος ανεμιστήρας εμπρός ή το ειδικό τασάκι με... αγκύρωση για ένα τσιγάρο εμπρός από το τιμόνι κ.α.

Το ύψος του είναι μάλλον μικρό για τρακτέρ, στα επίπεδα ενός σπορ αυτοκινήτου και έχει θέσεις για δύο «αναβάτες» (με δερμάτινο κάλυμμα). Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα το δούμε ποτέ σε χωράφι...

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ MERCEDES-BENZ ACTROS

Τα νέα χαρακτηριστικά: Ημι-αυτόματη οδήγηση με Active Drive Assist, έως και 5% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, MirrorCam στο βασικό εξοπλισμό, Active Brake Assist 5, συνδεσιμότητα και Multimedia Cockpit...

VW AMAROK V6 ΜΕ 272 ΙΠΠΟΥΣ

Η Volkswagen αναβαθμίζει τον τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα V6 TDi που τοποθετεί στο Amarok Pick-Up...

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ MAN ETGE VAN

H MAN Truck & Bus ανακοίνωσε ότι δέχεται παραγγελίες για τις νέες –ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις «eTGE»...

 
Κλείσιμο [X]