ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΜΑΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/09/2017

 

Τα επόμενα χρόνια, η MAN θα παρουσιάσει πλήρως ηλεκτροκίνητα μοντέλα τόσο για φορτηγά διανομών όσο και για αστικά λεωφορεία. Από την αρχή της ανάπτυξης τέτοιων οχημάτων, η MAN έχει εμπλέξει τους πελάτες της ενεργά σε αυτήν. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδώσει τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά της σε πελάτες στην Αυστρία, σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, ζυθοποιίες και μεταφορικές εταιρείες. Η μαζική τους παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το 2021. 
Οι ηλεκτρικοί κινητήρες δίνουν νέα δυναμική και στα αστικά λεωφορεία. Από το 2018, η MAN θα στέλνει δοκιμαστικούς στόλους στους δρόμους διαφόρων ευρωπαϊκών πόλεων. Γι’ αυτό το έργο, έχει συνάψει σχετικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις μεταφορών στο Αμβούργο, το Μόναχο και το Βόλφσμπουργκ. Η μαζική παραγωγή ενός 100% ηλεκτροκίνητου αστικού λεωφορείου θα ξεκινήσει στο τέλος του 2019.
Οι κινητήρες ντίζελ θα συνεχίσουν να έχουν σημαντικό ρόλο στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων καθώς πλέον είναι πολύ καθαροί με χαμηλές εκπομπές CO2. Με την τωρινή τεχνολογία των μπαταριών, δεν υπάρχει περιθώριο για έναν αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα σε ένα φορτηγό μεγάλων αποστάσεων, καθώς δεν θα άφηνε αρκετό χώρο για το φορτίο.
Ωστόσο η MAN δοκιμάζει εναλλακτικές λύσεις για τους συμβατικούς κινητήρες ντίζελ ακόμα και για τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, εξετάζοντας μια υβριδική σειρά κινητήρων, καύσιμα που παράγονται με «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και κινητήρες αερίου. 
 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ MERCEDES-BENZ ACTROS

Τα νέα χαρακτηριστικά: Ημι-αυτόματη οδήγηση με Active Drive Assist, έως και 5% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, MirrorCam στο βασικό εξοπλισμό, Active Brake Assist 5, συνδεσιμότητα και Multimedia Cockpit...

VW AMAROK V6 ΜΕ 272 ΙΠΠΟΥΣ

Η Volkswagen αναβαθμίζει τον τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα V6 TDi που τοποθετεί στο Amarok Pick-Up...

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ MAN ETGE VAN

H MAN Truck & Bus ανακοίνωσε ότι δέχεται παραγγελίες για τις νέες –ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις «eTGE»...

 
Κλείσιμο [X]