ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΦΗΜΕΣ, ΤΟ ΝΕΟ VOLVO ΕΦΤΑΣΕ

Η VOLVO TRUCKS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ FM

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13/03/2013

 

To νέο Volvo FM ακολουθεί τη ραγδαία ανανέωση της γκάμας προϊόντων της Volvo Trucks, με τη ριζοσπαστική καινοτομία Volvo Dynamic Steering σαν ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του. Το φορτηγό θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Μαρτίου αλλά έχει ήδη κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους της Ευρώπης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που «τρέχει» η Σουηδική εταιρεία, για το «ποιος θα εντοπίσει πρώτος το νέο FM».
Το Volvo FM θα εφοδιάζεται με το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης (Volvo Dynamic Steering), το οποίο συνδυάζει το συμβατικό υδραυλικό τιμόνι με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο μηχανισμό του τιμονιού. Το σύστημα προσφέρει στον οδηγό χειρισμό του τιμονιού με ελάχιστη προσπάθεια στις χαμηλές ταχύτητες καθώς και ασυναγώνιστη κατευθυντικότητα στον αυτοκινητόδρομο.
Ο Claes Nilsson, πρόεδρος της Volvo Trucks, δήλωσε σχετικά: «Το νέο Volvo FM θα προσφέρει στους οδηγούς ένα εντελώς νέο επίπεδο κρατήματος και ένα πρωτοποριακό περιβάλλον καμπίνας. Οι μεταφορικές εταιρείες θα αποκτήσουν ένα αποδοτικό φορτηγό με αυξημένη ευελιξία».

Έχετε λοιπόν το νου σας και ίσως είστε εσείς ο τυχερός που θα μεταβεί στο Gothenburg για να οδηγήσει πρώτος το νέο Volvo FM.

ΓΙΝΕ… ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η επίσημη παρουσίαση του νέου FM θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου αλλά η Volvo Trucks προσφέρει ήδη στο κοινό την ευκαιρία να το δει με τα μάτια του. Ήδη, δύο φορτηγά χωρίς καμουφλάζ ξεκίνησαν μία μεγάλη ευρεία δεκαπενθήμερη περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Ο πιο παρατηρητικός «παπαράτσι» στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα φορτηγά, θα ανταμειφθεί από το σουηδό κατασκευαστή.
Σύμφωνα με τον Jeff Bird, υπεύθυνο δοκιμών για τον Τύπο της Volvo Trucks και υπεύθυνος για το διαγωνισμό είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε το κοινό να μας στείλει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου φορτηγού. Οι εικόνες θα δημοσιευτούν σε μία ειδική ιστοσελίδα και οι νικητές θα προσκληθούν σε μία αποκλειστική δοκιμαστική οδήγηση του νέου φορτηγού στο Gothenburg».
Καθένα από τα φορτηγά θα ακολουθήσει τη δική του διαδρομή μέσα στην Ευρώπη. Τα δύο φορτηγά διαθέτουν διακριτικές λωρίδες προκειμένου να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω τους.
Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ή για να δείτε τις πρώτες εικόνες του νέου Volvo FM, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.volvotrucks.com/paparazzi

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ

MAN TGE VAN

Το πρώτο VAN με το λιοντάρι στη μάσκα ονομάζεται TGE, μοιράζεται κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη με τη Mercedes και τη Volkswagen και έχει εκδόσεις μικτού βάρους από 3 έως 5,5 τόνους....

SETRA MULTICLASS S 400 LE BUSINESS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σειράς UL business (διαβάστε σχετικά στο τεύχος Ιανουάριος 2014), οι ιθύνοντες της Setra μάς επιφύλασσαν μια μεγάλη...

IVECO DAILY 2014

Σύμφωνα με την εικόνα που μας έστειλε ένας απ’ τους «κατασκόπους» μας, έχουμε να κάνουμε με τη νέα –facelift– γενιά του δημοφιλούς Iveco Daily, το οποίο πραγματοποιεί...

 
Κλείσιμο [X]