Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσεις15 UNIMOG U20 ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

15 UNIMOG U20 ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Τα «γομάρια» της Mercedes-Benz, τα Unimog, είναι γνωστό –από την πρώτη κιόλας ημέρα της παρουσίασής τους– πως έχουν απεριόριστες δυνατότητες και μπορούν να αξιοποιηθούν σε κάθε είδους εφαρμογή. ʼλλωστε δεν είναι τυχαίο που αποτελούν σε κάθε χώρα του κόσμου την πρώτη επιλογή για χρήση σε κοινωνικές υπηρεσίες. Μία από αυτές είναι και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες. Η δύναμη, η αντοχή και η ευελιξία του Unimog είναι μερικά από τα κύρια συστατικά της επιτυχίας του, αφού το μετατρέπουν σε ιδανικό συνάδελφο-συνεργάτη όταν πρέπει να παραστεί και να φέρει εις πέρας δύσκολες καταστάσεις.

Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο, η ελβετική Π.Υ. επέλεξε τα U20 για να ενισχύσει το στόλο της στο Ticino. Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 15 Unimog U 20 –με δεξαμενή 1.600lt νερού (υπερκατασκευή της Rosenbauer) και με αντλία αναρρόφησης– είναι έτοιμα να πέσουν με τα μούτρα στη μάχη με τις φλόγες όποτε χρειαστεί.

Το Unimog U 20 αποδίδει 177Ps και έχει τελική ταχύτητα 90km/h, με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Η ακτίνα στροφής του είναι εφάμιλλη ενός επιβατικού αυτοκινήτου (12,6m), έχει αρκετά χαμηλό ύψος (2,7m), ενώ το πλάτος του φθάνει τα 2,2m. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει τρεις πυροσβέστες με τον προσωπικό τους εξοπλισμό, ενώ ο σχεδιασμός της είναι μοντέρνος. Ο οδηγός πρόκειται να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη θέση οδήγησης, καθώς και από τους έξυπνα τοποθετημένους διακόπτες. Σε γενικές γραμμές, το «πιλοτήριο» είναι εργονομικό και ευχάριστο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ