Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήAfter MarketBMW: ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 2 GRAN COUPE

BMW: ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 2 GRAN COUPE

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος ʼντζελες θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW σειρά 2 Gran Coupe, η οποία ενσαρκώνει την επιτυχημένη τετράθυρη coupe φιλοσοφία της εταιρείας σε διαστάσεις πολυτελούς compact έκδοσης.

Το λανσάρισμά της στην αγορά αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2020, με τιμή κτήσης στη Γερμανία να ξεκινάει από τα 31.950 ευρώ.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η αεροδυναμική σιλουέτα, τα τέσσερα πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσιο και τα πίσω φώτα που επεκτείνονται μέχρι το κέντρο του πίσω τμήματος, μέσω μιας γυαλιστερής μαύρης λωρίδας που πλαισιώνει το κεντρικά τοποθετημένο λογότυπο BMW.

Το μοντέλο έχει μεγάλες διαστάσεις. Με μήκος 4.526 μέτρα, πλάτος 1.800 μέτρα και ύψος 1.420 μέτρα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης. Έτσι παρά τη χαμηλωμένη σπορ σιλουέτα, η ευρυχωρία είναι αξιοσημείωτη χάρη στο μεταξόνιο των 2.670 μέτρα. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών των 430 λίτρων μπορεί να επεκταθεί με διάφορους τρόπους.

Η έκδοση θα χρησιμοποιήσει έναν diesel και δύο βενζινοκινητήρες. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας θα αποδίδει 140 ίππους στην BMW 218i, ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας θα αποδίδει 306 ίππους στην BMW M235i xDrive, ενώ θα υπάρχει και ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel με 190 ίππους στην BMW 220d. Όλα τα κινητήρια σύνολα πληρούν το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d TEMP. Παράλληλα η BMW 228i xDrive με δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα θα αποδίδει 231 ίππους και θα διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ