Από το 2020 το Opel Vivaro θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση για επαγγελματική χρήση, με επιλογή από δύο επίπεδα αυτονομίας, στα 200 ή 300 χιλιόμετρα (μετρήσεις κατά WLTP), με μπαταρίες 50kWh ή 75kWh, αντίστοιχα.
Στόχος της εταιρείας είναι όλα τα μοντέλα Opel να είναι ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2024, ενώ οι πρώτες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Opel Combo Life, Combo Cargo και Zafira Life αναμένονται το 2021.
Το Vivaro-e βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, που επιτρέπει τη χρήση συμβατικών αλλά και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.
Τα ηλεκτροκίνητα LCV θα είναι σύντομα ιδιαίτερα σημαντικά για το κρίσιμο «τελευταίο χιλιόμετρο» εντός αστικών περιοχών, τόσο για μεταφορά προσωπικού όσο και για διανομές, καθώς τα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων θα «κλείσουν» για τα συμβατικά οχήματα.
Με το νέο Opel Vivaro-e, η Γερμανική μάρκα θα συνεχίσει την εμπορική επιτυχία που ξεκίνησε η πρώτη γενιά του οχήματος το 2001. Το Vivaro A ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2014, έχοντας γίνει δημοφιλές κυρίως ως shuttle bus, panel van και platform truck. Η Opel παρέδωσε πάνω από 650.000 οχήματα στο διάστημα αυτό. Το 2014, λανσαρίστηκε η δεύτερη γενιά, από την οποία η Opel πούλησε περίπου 310.000 οχήματα μέχρι τα μέσα της φετινής χρονιάς. Η τρίτη γενιά Opel Vivaro έφτασε στις εκθέσεις των διανομέων πριν από μερικές εβδομάδες.
Το νέο LCV διατίθεται τώρα σε τρία μήκη (4,60m, 4,95m και 5,30m), ενώ συγκριτικά με τον προκάτοχό του, έχει τώρα μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο κατά 200 κιλά (έως 1.400 κιλά) και η ικανότητα έλξης αυξάνεται κατά μισό τόνο (φορτίο τρέιλερ μέχρι 2.500 κιλά).
Οι περισσότερες εκδόσεις του νέου Vivaro έχουν ύψος 1,90m. που σημαίνει ότι έχουν άνετη πρόσβαση σε υπόγεια πάρκινγκ. Προαιρετικά, διατίθεται πολυάριθμες κορυφαίες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης, από προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip και πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας μέχρι συστήματα multimedia infotainment, συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρα και ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας FlexCargo.