Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςHONDA: Συνεργασία με Ευρωπαϊκο πάροχο ενέργειας για η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

HONDA: Συνεργασία με Ευρωπαϊκο πάροχο ενέργειας για η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Την προώθηση ευέλικτου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανέλαβε η Honda η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Vattenfall, που αποτελεί ένα από τους ευρωπαϊκούς παρόχους ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους για από κοινού ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά ενός ευέλικτου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος που θα επιτρέψει τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ώρες μικρότερου κόστους, ανάλογα με τη ζήτηση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Τα τιμολόγια προάγουν -παράλληλα- τη χρήση ηλεκτρισμού που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές συμπεριλαμβανομένων υδροηλεκτρικών σταθμών και αιολικών πάρκων. Αυτή η υπηρεσία θα διατίθεται αρχικά στη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία από το 2020, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Vattenfall θα επιβλέψει επίσης την εγκατάσταση οικιακών σημείων φόρτισης. Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα φόρτισης που θα τοποθετείται σε τοίχο ή πυλώνα, με μέγιστη ισχύ 7,4kW (μονοφασική παροχή ρεύματος) ή 22kW (τριφασική παροχή ρεύματος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ