Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήLogisticsΣτο τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για τον 6ο προβλήτα του ΟΛΘ

Στο τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για τον 6ο προβλήτα του ΟΛΘ

Στις 8 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. η πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη συμμετοχή στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για την επέκταση της λιμενικής υποδομής με την κατασκευή του 6ου προβλήτα. Τα έξι εταιρικά σχήματα που επιλέχθηκαν μετά την ολοκλήρωση του 1ου σταδίου, θα κληθούν πλέον να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές και τεχνικές προσφορές.

Η κατασκευή του 6ου προβλήτα είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει τη θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη λιμενική βιομηχανία, καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία εμπορευματοκιβωτίων κύριων γραμμών (Ultra Large Container Vessels), χωρητικότητας έως 24.000 TEU.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Λιάγκος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Το έργο αυτό θα επιτρέψει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να αξιοποιήσει στο έπακρο το συγκριτικό του πλεονέκτημα ως θαλάσσια πύλη των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, και να καταστεί κόμβος συνδυασμένων μεταφορών για την ευρύτερη περιοχή. Το λιμάνι αναβαθμίζεται συνεχώς σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών, με ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα που αντικατοπτρίζει πλήρως το όραμα και την ισχυρή πεποίθηση των μετόχων της ΟΛΘ Α.Ε. ότι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης με ισχυρά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ