Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΤο Car&Truck στο Ανόβερο της Γερμανίας για την νέα ελαστικά φορτηγών Continental Conti Eco Gen 5...

Το Car&Truck στο Ανόβερο της Γερμανίας για την νέα ελαστικά φορτηγών Continental Conti Eco Gen 5

Το Car&Truck παρακολούθησε στο Ανόβερο της Γερμανίας, την παγκόσμια παρουσίαση της νέας σειράς ελαστικών για φορτηγά Conti Eco Gen 5 της Continental, η οποία χρησιμοποιεί νέα σχεδίαση και ειδικά μείγματα καουτσούκ για να εξασφαλίσει χαμηλή αντίσταση κύλισης και υψηλή χιλιομετρική απόδοση.

Το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της γερμανικής πολυεθνικής, φαίνεται ότι βρήκε μια καλύτερη λύση για τους αντικρουόμενους στόχους της μειωμένης αντίστασης κύλισης και της υψηλής χιλιομετρικής απόδοσης. Έτσι, τα νέα ελαστικά της Continental υπόσχονται σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμων και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο ή σε περιφερειακές διαδρομές, συμβάλλοντας στην μείωση του συνολικού κόστους χρήσης και στην αποδοτικότητα.

Τα νέα ελαστικά είναι διαθέσιμα με διαφορετικά πέλματα για κινητήριο άξονα και για τιμόνι, σε τύπους Conti Eco HD 5 ή Conti Eco HS 5, αντίστοιχα, ξεκινώντας αρχικά από διαστάσεις 315/70 και 315/80 στις 22,5 ίντσες για το HD5 και 315/70, 315/80, 385/65 και 385/65, πάντα στις 22,5 ίντσες για το HS 5. Μερικές από τις παραπάνω διαστάσεις είναι ήδη διαθέσιμες και στην ελληνική αγορά, ενώ προσεχώς θα προστεθούν στην παραγωγή και άλλες διαστάσεις.

Μια πρώτη εικόνα που μας έδωσαν οι άνθρωποι της Continental κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στις εγκαταστάσεις του Ανόβερου, στη Γερμανία, είναι ότι σε γενικές γραμμές, ένα παχύτερο πέλμα στον άξονα διεύθυνσης, μειώνει την αντίσταση κύλισης, επιτρέποντας παράλληλα τη χρήση σύνθετων υλικών με έμφαση στην αύξηση της χιλιομετρικής απόστασης.

Αντίστοιχα, στον κινητήριο άξονα, ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός των ώμων του πέλματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομοιόμορφη φθορά του ελαστικού (και τελικά στην χιλιομετρική απόδοση). Στον σκελετό του ελαστικού, νέα υλικά και νέες επιλογές γεωμετρίας στις στεφάνες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της αντίστασης κύλισης. Όλα αυτά μαζί μπορούν να συμβάλλουν σε βελτιώσεις έως και 12% στην αντίσταση κύλισης και έως και 10% στην χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές ελαστικών.

Τα Conti Eco πέμπτης γενιάς για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων, σχεδιάστηκαν με βάση τις νέες ανάγκες που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τη μείωση των εκπομπών ρύπων σε όλα τα υποσυστήματα των οχημάτων, με παράλληλο όφελος στην κατανάλωση, για την οποία οι μετρήσεις δοκιμών της Continental έδειξαν ότι αντιστοιχεί σε ένα… δωρεάν ελαστικό κάθε χρόνο.

Περισσότερα για τη σχεδίαση, την εξέλιξη και τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς ελαστικών της Continental για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων θα διαβάσετε στο τεύχος Μαΐου του Car&Truck.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ