Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςVOLVO: ΦΕΡΝΕΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 ΚΑΤΑ 40...

VOLVO: ΦΕΡΝΕΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 ΚΑΤΑ 40%

Ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στην αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσίασε η Volvo, στοχεύοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων της έως και 40% ανά όχημα.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα, προκειμένου η εταιρεία να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Το σχέδιο εμπεριέχει συγκεκριμένες δράσεις και εναρμονίζεται με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015, που επιδιώκει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5 ° C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Τα σχέδια της Volvo για το 2040, δεν περιορίζονται στην καθολική αντιμετώπιση του ζητήματος των εκπομπών καυσαερίων στα οχήματά της μέσω της ηλεκτροκίνησης, αλλά στόχος της είναι να μειώσει δραστικά τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο των μονάδων παραγωγής. Για να πετύχει τη μείωση του αποτυπώματος CO2 ανά αυτοκίνητο κατά 40% έως το 2025, η εταιρεία εκπονεί ένα σύνολο στόχων που αφορούν διαφορετικά τμήματα των λειτουργιών της. ʼλλωστε είναι εφικτός ο στόχος της μέχρι το 2025, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεων

Από φέτος, κάθε νέο Volvo περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση, ενώ η εταιρεία παρουσιάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το XC40 Recharge. Η σειρά μοντέλων Recharge στοχεύει να δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ