Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήAfter Market5 αστέρια στο Euro NCAP για το Ford Ranger

5 αστέρια στο Euro NCAP για το Ford Ranger

Την ανώτατη διάκριση απέσπασε η νέα γενιά του Ford Ranger στις τελευταίες δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP.

Η ειδικά μελετημένη και ανθεκτική δομή του αμαξώματός του, σε συνδυασμό με τα προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται, συνέβαλαν ώστε το νέο Ford Ranger να κατακτήσει την καλύτερη έως τώρα βαθμολογία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο pick-up μοντέλο έχει αξιολογήσει ο ανεξάρτητος οργανισμός.

Ανάμεσα στα στοιχεία που κάνουν το νέο Ford Ranger να ξεχωρίζει είναι οι 9 αερόσακοι και τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Το νέο Ford Ranger είναι εφοδιασμένο με ένα πλήθος από έξυπνα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά ώστε η νεότερη γενιά του κορυφαίου pick-up μοντέλου της ευρωπαϊκής αγοράς να αποσπάσει επάξια από τον Euro NCAP την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστέρων στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας των επιβατών.

Ένα από τα συστήματα αυτά είναι και το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό του αυτοκινήτου να διατηρεί μια προκαθορισμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Στην περίπτωση μάλιστα κατά την οποία η ροή της κίνησης επιβραδύνει, τότε το όχημα θα μειώσει αυτόματα την ταχύτητά του και εντέλει θα ακινητοποιηθεί, ενώ θα επιστρέψει στην καθορισμένη ταχύτητα μόλις η ροή της κυκλοφορίας αποκατασταθεί.

Επιπλέον, το σύστημα Lane Centering βοηθά τον οδηγό να διατηρεί το νέο Ranger στο κέντρο της λωρίδας, με το Traffic Sign Recognition να προσαρμόζεται αυτόματα στο αναγραφόμενο όριο ταχύτητας.

Με το σύστημα Pre-Collision Assist με Autonomous Emergency Braking, το νέο Ford Ranger είναι σε θέση να ειδοποιήσει τον οδηγό του για πιθανή σύγκρουση με όχημα, ποδηλάτη ή πεζό που βρίσκεται μπροστά, και τώρα, ενώ το όχημα στρίβει σε διασταυρώσεις. Εάν ο οδηγός δεν προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, τότε το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα για λόγους ασφαλείας τα φρένα του οχήματος.

Ένα ακόμα καινοτόμο σύστημα του νέου Ford Ranger είναι το Blind Spot Monitoring με Cross Traffic Alert, το οποίο βοηθά τον οδηγό να αλλάζει με ασφάλεια λωρίδα κυκλοφορίας και να δέχεται ειδοποιήσεις όταν ένα όχημα εισέρχεται στη ζώνη τυφλού σημείου. Από τη μεριά του, το Cross-Traffic Alert προειδοποιεί για κίνηση από τα πλάγια όταν το όχημα κινείται με όπισθεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ