Σημαντικές ειδήσεις

70 ετών το Nissan Patrol

Όντας ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, το θρυλικό τετρακίνητο μοντέλο Nissan Patrol γιορτάζει τα 70α «γενέθλιά» του έχοντας μια αξιοζήλευτη “βιτρίνα” από τρόπαια, υποστηρίζοντας μια σειρά από εξερευνήσεις – ορόσημα, σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη γενιά του τετρακίνητου μοντέλου της Nissan, η 4W60, κυκλοφόρησε το 1951 και διέθετε έναν εξακύλινδρο, σε σειρά, κινητήρα 3,7 λίτρων , απόδοσης 56kW με “part-time” τετρακίνηση, μέσω τετρατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Πωλήθηκε αποκλειστικά στην Ιαπωνία και “υιοθέτησε” την ονομασία Patrol όταν ανανεώθηκε με το μοντέλο 4W65, το 1958. Η δεύτερη γενιά G60, κυκλοφόρησε πρώτα στην Αυστραλία το 1961 ως Datsun Patrol με κινητήρα 4.0 λίτρων εξακύλινδρο, σε σειρά, που απέδιδε 92kW και ήταν διαθέσιμη σε εκδόσεις soft-top, wagon ή καμπίνα με σασί και αντικαταστάθηκε το 1980, από την δημοφιλή σειρά MQ 2,8 ή 3,3 λίτρων, το οποίο σταδιακά απέκτησε ανεξάρτητες αναρτήσεις εμπρός.

Ελέγξτε επίσης

Μια βόλτα στο μουσείο της Mercedes Benz

Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτήριο με 9 πατώματα, το οποίο περικλείει την ιστορία της γερμανικής μάρκας και το οποίο κάνει μικρούς και μεγάλους να χάνουν τα λόγια τους

Τα Περιοδικά μας