Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑναπροσαρμογή στις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών

Αναπροσαρμογή στις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών

Αναδρομικά αναπροσαρμόζουν οι περισσότερες Περιφέρειες της χώρας τις συμβάσεις μεταφορικού έργου των μαθητών, λόγω της αύξησης των τιμών καυσίμων που καταγράφηκε τους τελευταίους μήνες και μετά από διαμαρτυρίες των ΚΤΕΛ και των τουριστικών επιχειρήσεων που είχαν αναλάβει το σχετικό έργο.

Καθώς το κόστος του πετρελαίου κίνησης απογειώθηκε σχεδόν στο διπλάσιο, όσες συμβάσεις δεν προέβλεπαν ρήτρα αναπροσαρμογής αναπροσαρμόζονται αναδρομικά τις τελευταίες εβδομάδες, υπό την απειλή να σταματήσει η παροχή μεταφορικού έργου.

Η αναπροσαρμογή του συμβατικού κόστους δρομολογίου λόγω μηνιαίας διαφοροποίησης της τιμής του καυσίμου υπολογίζεται για μικρά ή μεγάλα λεωφορεία σύμφωνα με την παρακάτω σχέση:

Ν.Κ.Δ.Ε. = (Α.Σ.Κ.Δ.) x [(Μ.Κ.Δ.Ε.) / (Μ.Κ.Δ.Δ.)]

όπου:

* Ν.Κ.Δ.Ε. = Νέο κόστος δρομολογίου μηνός εκτέλεσης της σύμβασης.

* Α.Σ.Κ.Δ. = Αρχικό συμβατικό κόστος δρομολογίου.

* Μ.Κ.Δ.Ε. = Μέγιστο κόστος δρομολογίου που υπολογίζεται από τους μαθηματικούς τύπους του παραρτήματος της ΚΥΑ μεταφοράς μαθητών με τιμή καυσίμου μηνός που εκτελείται η σύμβαση.

* Μ.Κ.Δ.Δ. = Μέγιστο κόστος δρομολογίου από τους μαθηματικούς τύπους του παραρτήματος της ΚΥΑ μεταφοράς μαθητών με τιμή καυσίμου με την οποία δημοπρατήθηκε η σύμβαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ