Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Και επειδή ο καλός μήνας από το πρωί φαίνεται, αυξημένα από 0,30 μέχρι 1,40 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα οι οδηγοί, αναλόγως κατηγορίας οχήματος, σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας οδού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της φερώνυμης εταιρείας και βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αυξάνεται στο 1,70 ευρώ (από 1,40 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα) το κόστος των διοδίων για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα.
Για τα ελαφρά και επαγγελματικά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,20m, το τίμημα διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ (από 2,00 ευρώ που ήταν προηγουμένως).
Κατά ένα ευρώ, στα 6,00 (από 5,00 που ήταν μέχρι σήμερα), θ’ αυξηθούν τα διόδια για τα επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με δύο ή μέχρι τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20m.

Τέλος, στην περίπτωση των αρθρωτών λεωφορείων και βαρέων οχημάτων με τέσσερις και περισσότερους άξονες, το κόστος διέλευσης από τους σταθμούς των διοδίων αυξάνεται κατά 1,40 ευρώ, φτάνοντας στα 8,40 ευρώ (από 7,00 που ήταν μέχρι σήμερα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ