Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

BUS EURO TEST 2012

Ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη του «Λεωφορείου της Χρονιάς» διεξήχθη στις Βερσαλλίες και όπως ήταν αναμενόμενο οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αλλά μόνο ένας κατάφερε να στεφθεί νικητής, του οποίου η επίσημη απονομή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στο Αννόβερο εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων.

Το λεωφορείο που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους 17 κριτές, δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη με την τεχνολογία, τη σχεδίαση, την ασφάλεια, το σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά και τα χαμηλά λειτουργικά κόστη είναι το νέο Mercedes-Benz Citaro Euro6.

Το λεωφορείο της Χρονιάς: Mercedes-Benz Citaro Euro6

Τα στελέχη της γερμανικής φίρμας είναι πολύ ενθουσιασμένα με αυτή τη διάκριση και όπως δήλωσε και ο κύριος Hartmut Schick, επικεφαλής των λεωφορείων της Daimler AG, «τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει πάρα πολλά σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Το προσωπικό μας έχει δουλέψει πολύ σκληρά και αυτό το βραβείο είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση μας όχι μόνο γιατί προέρχεται από τους αυστηρότερους κριτές του είδους αλλά γιατί ακριβώς την ίδια αίσθηση και εντύπωση παίρνουμε πίσω από επιβάτες και από οδηγούς. Κατασκευάσαμε ένα λεωφορείο το οποίο έχει τα φόντα να μειώσει τα λειτουργικά κόστη μιας επιχείρησης, να είναι το εξοπλίζεται με τον «πράσινο» κινητήρα μας αλλά και είναι πάνω απ’ όλα ασφαλές πληρώντας ήδη οδηγίες που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια».

Με αυτά του τα λόγια ο κύριος Hartmut Schick εξέφρασε την ικανοποίηση του αλλά ανέλαβε και την υπόσχεση ώστε το επόμενης γενιάς Citaro να είναι ακόμα πιο ευφυές.

Είμαστε σίγουροι πως κατά τη διάρκεια της απονομής στην IAA 2012 θα υπάρξουν κι άλλες ομιλίες γύρω από τη βράβευση του καλύτερου «Λεωφορείου της Χρονιάς» τις οποίες θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε από αυτόν εδώ τον ιστότοπο.      

Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για το νέο Citaro Euro6 στο τεύχος Ιούλιος – Αύγουστος 2012.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ