Επαγγελματική πρωτιά της Ford!

Η Ford ήταν η εταιρεία με τις περισσότερες ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων (Light Commercial Vehicles – LCV) το 2020, για 6η συνεχή χρονιά, με δεδομένες τις προκλήσεις και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία Covid-19, ενώ κατάφερε να αυξήσει την εμπορική της επιρροή (18%) και το μερίδιο αγοράς (22%) σε μια κατηγορία που κατέγραψε πέρυσι σημαντική πτώση πωλήσεων (-13,9%).

Το Ford Ranger αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα το Transit Custom αναδείχθηκε στο best-seller επαγγελματικό van 1 τόνου, επιτρέποντας στη Ford να προσφέρει προτάσεις που λύνουν τα χέρια του Έλληνα επαγγελματία, με προηγμένες τεχνολογίες, κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, αλλά και εξαιρετικά επίπεδα αντοχής και αξιοπιστίας.

Το 2020 αποτέλεσε ένα ακόμα έτος σημαντικών επιτυχιών για τη Ford και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η εταιρεία κατάφερε για έκτη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων, αποσπώντας μερίδιο επί του συνόλου της που έφτασε το 14,6%. Σε 10 από τις 20 κύριες αγορές της Ευρώπης, η Ford κατάφερε το 2020 να αναδειχθεί ως η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών μοντέλων.

Το 2020 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Ranger, το οποίο κατάφερε να αναδειχθεί ως το best-seller μοντέλο της Ευρώπης στην κατηγορία των pick-up οχημάτων με μερίδιο που έφτασε το 30%. Την ίδια στιγμή, μέσα στο 2020, οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις του Ford Transit κέρδισαν σημαντικό εμπορικό έδαφος εν αναμονή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου E-Transit, το οποίο θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ελέγξτε επίσης

Operating Leasing στα φορτηγά

Τις παραμέτρους μιας ρύθμισης (π.χ. άδειες Δ.Χ., φορολογικά κίνητρα κ.α.) με την οποία θα επιτραπεί …