Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΒΥΕ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΒΥΕ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2016 η ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος (ΟΒΥΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αττικής, με τη φροντίδα της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» και τη χορηγία του περιοδικού «ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΣ».

Για μια φορά ακόμα, το κορυφαίο κλαδικό περιοδικό «ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» κάλυψε μια θεσμική διαδικασία της ΟΒΥΕ με όλες τις δυνάμεις του. Πρόκειται για την τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΒΥΕ, η οποία διοργανώθηκε κάτω από το γενικό πλαίσιο: «Αναλύουμε το παρελθόν, προσδιορίζουμε το παρόν, οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε το μέλλον».

Εκατοντάδες επαγγελματίες υδραυλικοί απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν τα βασικά ζητήματα του κλάδου, να αναζητήσουν λύσεις και να εκφράσουν διεκδικήσεις από την πολιτική ηγεσία.

Μετά την εκλογή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2016 και εξετάσθηκε ενδελεχώς η πρόταση για την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

 

Οι χορηγοί

 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με ενημέρωση από τους χορηγούς της Γενικής Συνέλευσης, διαδικασία που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και προγραμματισμό από το περιοδικό «ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΣ». Χρυσός χορηγός ήταν η εταιρεία Olympia Electronics, αργυρός χορηγός η «SPAP Α.Ε.Β.Ε – Σπ. Παπαθεοδοσίου» και χάλκινος χορηγός η «Χαλκόρ». Στην κατηγορία των απλών χορηγών εντάχθηκαν οι εταιρείες Wilo”, «Ε. Υφαντής Α.Ε.Β.Ε», «Dimco – Χ. Δημοβασίλης & Σια Ε.Ε.», «Εμμ. Κουβίδης Α.Β.Ε.Ε.», “Viospiral A.E.B.E”, “Rehau”, “Calda Energy”, «artkamin – Αριστοτέλης Τσιριγώτης & Σια Ο.Ε.», “Thermostahl Solar”, “TATA Hellas – ARISTON Μ.Ε.Π.Ε.”, «Γ. Ζυγούμης – Δ. Σελαμσίζογλου ΟΕ – Almeva in Greece» καιMetal Rame A.E.”. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με ομιλίες αντιπροσώπων αλλά και την ψηφοφορία για την τροποποίηση του καταστατικού.

Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας, ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ κ. Δημήτρης Βαριάμης άνοιξε τις εργασίες δίνοντας το στίγμα των δράσεων που έχουν προγραμματισθεί από την Ομοσπονδία ώστε να γίνει ενημέρωση εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων για τα αιτήματα του κλάδου.

 

Οι επίσημοι ομιλητές

 

Για το λόγο αυτό μάλιστα, με τη φροντίδα των διοργανωτών προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων και των παραγωγικών φορέων προκειμένου να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τις διεκδικήσεις της ΟΒΥΕ, τις απόψεις της διοίκησης, αλλά και τις θέσεις των υπολοίπων παρατάξεων. Στις προσκλήσεις ανταποκρίθηκαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. ʼδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της «Ενώσεως Κεντρώων» κ. Βασίλης Λεβέντης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Γεώργιος Καββαθάς.

«Στην παρούσα συγκυρία δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι χρειάζεται μια οικονομία που άγεται και φέρεται από τις ανάγκες του Δημοσίου. Πρέπει να δοθούν κίνητρα και φοροελαφρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να αρχίσει πάλι να λειτουργεί η ατομημηχανή της Οικονομίας. Πιστεύω ότι τα συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι χρήσιμα για να τα μελετήσουμε και να δρομολογήσουμε την υλοποίησή τους εφ’ όσον θα μας επιτραπεί από τις δημοσιονομικές συνθήκες», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως πρέπει να ξεπεραστούν οι οποιεσδήποτε πολιτικές διαφορές ώστε να υπάρξουν κοινές διεκδικήσεις απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων και των απαιτήσεων που διατυπώνουν οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους. «Γι’ αυτό το λόγο έχω προτείνει τη συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπίσουμε συνολικά μια πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο», πρόσθεσε και προέβλεψε ότι σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί πάλι σε εκλογές.

Επικριτικός προς την πολιτική ηγεσία ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. «Σχετικά με όσα λέγονται για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προκαλούν ένα νέο κύμα ανασφάλειας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ολοκλήρωση της ασφυξίας στην εγχώρια αγορά και διάλυση όποιων προοπτικών ανάκαμψης (έστω και περιορισμένης)», τόνισε ο κ. Καββαθάς. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η εμμονή στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην ενέργεια, την ύδρευση και την αποχέτευση  και άλλα αγαθά μαζικής κατανάλωσης καταδεικνύει την έλλειψη επαφής με την οικονομική πραγματικότητα».

Η επιτυχία της Γενικής Συνέλευσης της ΟΒΥΕ φέρνει την υπογραφή εμπιστοσύνης της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» και του περιοδικού «ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΣ», το οποίο από τον Μάρτιο του 1991 ενημερώνει κάθε μήνα με κύρος, σοβαρότητα και αντικειμενικότητα τον κλάδο για τις επιχειρηματικές και συνδικαλιστικές εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επίσημοι καλεσμένοι της Γ.Σ. ΟΒΥΕ φωτογραφήθηκαν με το περιοδικό, το ανέγνωσαν και εξήραν το υψηλό επίπεδο κλαδικής ενημέρωσης που παρέχει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ