Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΈρχεται λουκέτο στα πλυντήρια αυτοκινήτων;

Έρχεται λουκέτο στα πλυντήρια αυτοκινήτων;

Είναι γνωστό, ότι για τους περισσότερους οδηγούς, το πλύσιμο του αυτοκινήτου συχνά αποτελεί μια αναγκαία αγγαρεία. Τη λύση σ’ αυτή την περίπτωση δίνει η Nissan, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές πάνω σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής που απωθεί τη λάσπη, τη βροχή αλλά και την καθημερινή βρομιά, γεγονός που θα σας επιτρέπει στο μέλλον, αν οι δοκιμές ευοδωθούν, να αρχίσετε να ξεχνάτε τις επισκέψεις σας στα πλυντήρια αυτοκινήτων.

Το ειδικά σχεδιασμένο χρώμα, το οποίο απωθεί το νερό και τα έλαια, έχει εφαρμοστεί δοκιμαστικά σε ένα νέο Nissan Νote, δημιουργώντας το πρώτο «αυτοκαθαριζόμενο» αυτοκίνητο στον κόσμο. Το εν λόγω όχημα βρίσκεται ήδη σε διαδικασίες δοκιμών σε διάφορες συνθήκες, προκειμένου οι ιθύνοντες της ιαπωνικής φίρμας να εξάγουν τα αποτελέσματά τους γύρω από την επίστρωση.

Να σημειώσουμε πως η Nissan είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία βαφής (Ultra – Ever Dry) σε αμαξώματα. Η βαφή έχει την ιδιότητα να δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα αέρα μεταξύ του χρώματος και του περιβάλλοντος, ικανού να απωθήσει αποτελεσματικά τόσο το νερό όσο και το «σπρέι» από το δρόμο, που επικάθεται στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.
Αξίζει να τονίσουμε ότι η τεχνολογία Ultra-Ever Dry διατίθεται ήδη στο εμπόριο από την Ultratech International Inc και έχει ανταποκριθεί καλά σε περιπτώσεις κοινής χρήσης, καθώς και στη βροχή, το «σπρέι», τον παγετό, το χαλάζι και τα λιμνάζοντα νερά.
Δείτε την πρωτότυπη ιδέα της Nissan…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ