Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςFORD: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ

FORD: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Ford στην Ευρώπη προσφέρει σεμινάρια πατρότητας που δίνουν την ευκαιρία στους εργαζομένους να μοιράζονται τις εμπειρίες και τους φόβους τους, να κάνουν διαχείριση του άγχους τους, καθώς και να προετοιμάζονται για το ρόλο του γονέα.

Κάτι που ξεκίνησε σαν ένα καθαρά ενημερωτικό σεμινάριο για τις τακτικές των γονέων επεκτείνεται τώρα στις ψυχολογικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η μετάβαση στη γονεϊκότητα, στους τρόπους υποστήριξης της συντρόφου και στη δημιουργία ενός οικογενειακού πλέγματος υποστήριξης. Οι υποψήφιοι μπαμπάδες ενημερώνονται για τη μεταγεννητική κατάθλιψη και για αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης θεμάτων ψυχικής υγείας.

Στη Μ. Βρετανία, η Ford προσφέρει σεμινάρια μητρότητας πάνω από είκοσι χρόνια, ενημερώνοντας για ευέλικτες εργασιακές επιλογές, νομοθετημένα δικαιώματα και θέματα ευεξίας. Τα σεμινάρια πατρότητας αποτελούν επέκταση αυτού του προγράμματος. Οι νέοι μπαμπάδες θα φοράνε ακόμα και μία στολή εγκυμοσύνης για να ανακαλύπτουν τι βιώνουν οι μέλλουσες μαμάδες, κουβαλώντας το βάρος ενός μωρού.

Τα σεμινάρια πατρότητας της Ford πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο και εντάσσονται στη στρατηγική ισότητας των φύλων και διαφορετικότητας που ακολουθεί η εταιρεία. Στη Μ. Βρετανία, μία γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης που λειτουργεί όλο το 24ωρο επιτρέπει στους εργαζομένους να αναζητούν βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας. Η Ford Γερμανίας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω του τμήματος προστασίας υγείας εργαζομένων της, ενώ η Ford Ρουμανίας παρέχει τετ α τετ συμβουλευτική υποστήριξη σε όλα τα θέματα ψυχικής υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ