Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςH KOSMOCAR ΑΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

H KOSMOCAR ΑΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Η Κosmocar AE, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Volkswagen, στο πλαίσιο της συνεργασίας με εκπαιδευτικά ιδρύματα και τεχνικές σχολές, πραγματοποίησε για ακόμη μια χρονιά τον κύκλο σεμιναρίων βασικής και εισαγωγικής τεχνικής εκπαίδευσης διάρκειας οκτώ ημερών, όπου συμμετείχαν οι διακριθέντες σπουδαστές της ειδικότητας «τεχνικός αυτοκινήτων οχημάτων» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η εκπαίδευση έγινε σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά πρότυπα του εργοστασίου Volkswagen με σκοπό την κατάρτιση νέων τεχνιτών οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας του αυτοκινήτου και τις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών.

Οι διακριθέντες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, διενεργώντας διαγνώσεις σε εξομοιωτές και εκπαιδευτικά οχήματα του εκπαιδευτικού κέντρου της Kosmocar AE στη Μάνδρα Αττικής, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της «ομαδικής εργασίας». 

 

Σε αυτό το σημείο θα έλεγα πως πρόκειται για μία κίνηση που αναπτύσσει σε ρεαλιστικό περιβάλλον τις δεξιότητες των σπουδαστών δίνοντας τους με αυτόν τον τρόπο τα κατάλληλα εφόδια ώστε να προσαρμοστούν σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Μια υποστηρικτική ιδέα που καλό θα ήταν να μιμηθεί και από άλλους φορείς ώστε τα νέα παιδιά να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο και όχι να ρίχνουν μαύρη πέτρα στη χώρα…   

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ