Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ

Σε μια σεμνή τελετή, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, τέως και νυν υπουργοί και δήμαρχοι, καθώς και καταξιωμένες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο, ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Συγγελίδης τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των ελληνογαλλικών σχέσεων στο χώρο των επιχειρήσεων.

Η απονομή έγινε από τον Γάλλο Πρέσβη κ. Ζαν Λουπ Κουν-Ντελφόρζ στο μέγαρο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στις 26 Ιουνίου 2012.

«Θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας την αυτού εξοχότητα, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να μου απονείμει το παράσημο της Λεγεώνας της τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η απόφαση της Γαλλικής Δημοκρατίας να παρασημοφορήσει έναν Έλληνα επιχειρηματία είναι απόδειξη του ότι οι αρχές της εμπιστοσύνης, της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Γαλλίας και Ελλάδας, τους οποίους συνέδεσαν και συνδέουν κοινοί Αγώνες υπέρ της ελευθερίας και της προόδου, εξακολουθούν να ισχύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συγγελίδης.

Αξίζει να τονίσουμε ότι πριν από τον ίδιο έχουν επίσης παρασημοφορηθεί ο πατέρας του Γεώργιος Συγγελίδης (το 1981) και ο αδελφός του Πολυχρόνης Συγγελίδης (το 2007), γεγονός που αποδεικνύει την εξαίρετη ποιότητα των πολύχρονων σχέσεων του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου με τη Γαλλία.

Ο κ. Ιωάννης Συγγελίδης είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Συγγελίδη. Ανάμεσα στις δραστηριότητες του ομίλου είναι οι αντιπροσωπείες των Citroen, Jeep και Lancia.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ