Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΗ ΟΣΥ επιμορφώνει στο ΕΜΠ τα στελέχη της σχετικά με τα Ηλεκτροκίνητα Οχήματα Υψηλής Τάσης

Η ΟΣΥ επιμορφώνει στο ΕΜΠ τα στελέχη της σχετικά με τα Ηλεκτροκίνητα Οχήματα Υψηλής Τάσης

Το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών του Ε.Μ.Π. έχει επιλεγεί για την επιμόρφωση άνω των 70 στελεχών της εταιρείας «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος Κατάρτιση και Αξιολόγηση Τεχνίτη Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας 1 & 2 για Συντήρηση και Επισκευή Οχημάτων Υψηλής Τάσης» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ. Παναγιώτη Ροβολή.

Το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος του Ε.Μ.Π., εξειδικεύεται σε θέματα ηλεκτροκίνησης.  Στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του Εργαστηρίου, περιλαμβάνονται η σχεδίαση μελέτη και κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων για εφαρμογές ηλεκτροκίνησης, η ανάπτυξη αντιστροφέων για τον έλεγχο λειτουργίας των κινητήρων και η λειτουργία ηλεκτρικών μηχανών και αντιστροφέων.

Η λειτουργία του Εργαστηρίου, η ανάπτυξη της επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας του καθώς και το εκπαιδευτικό του έργο, υποστηρίζονται από Καθηγητές (μέλη ΔΕΠ-ΕΜΠ),  Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (μέλη ΕΔΙΠ-ΕΜΠ), Ειδικευμένο Τεχνικό Προσωπικό (ΕΤΕΠ-ΕΜΠ), Διδάκτορες Μηχανικούς και Υποψήφιους Διδάκτορες καθώς και προσωπικό για γραμματειακή υποστήριξη.

 

Μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ-ΕΜΠ, διοργανώνονται δύο (2) προγράμματα κατάρτισης, η επιτυχής παρακολούθηση των οποίων οδηγεί στην απονομή της Βεβαίωσης Επιμόρφωσης Κατηγορίας 1 και Κατηγορίας 2, που απαιτούνται  σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (Μάιος 2023), για την απόκτηση της σχετικής άδειας άσκησης επαγγέλματος Τεχνίτη Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων Υψηλής Τάσης.

Το πρόγραμμα Κατηγορίας 1 περιλαμβάνει 25 συνολικά ώρες κατάρτισης, εκ των οποίων οι 18 ώρες είναι διαλέξεις επί θεωρητικών ζητημάτων και οι 7 ώρες αφορούν σε Εργαστηριακή εξάσκηση.

Κατάρτιση και Αξιολόγηση Τεχνίτη Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας 1 για Συντήρηση και Επισκευή Οχημάτων Υψηλής Τάσης

Το πρόγραμμα κατάρτισης Κατηγορίας 2, περιλαμβάνει συνολικά 50 ώρες κατάρτισης   (36 ώρες θεωρίας και 14 ώρες Εργαστηριακή εξάσκηση)

Κατάρτιση και Αξιολόγηση Τεχνίτη Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας 2 για Συντήρηση και Επισκευή Οχημάτων Υψηλής Τάσης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ