Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήAfter MarketΗ Volvo ηγείται της αναπτυσσόμενης αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών

Η Volvo ηγείται της αναπτυσσόμενης αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών

Πέρυσι, ο αριθμός των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στους δρόμους της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε πιο γρήγορα από ποτέ. Η Volvo Trucks έχει πλέον πουλήσει περισσότερα από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά παγκοσμίως σε περισσότερες από 38 χώρες. Στην Ευρώπη, η Volvo Trucks είναι ο ηγέτης της αγοράς με μερίδιο 33% της αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου.

Το 2022 η αγορά των (≥16 τόνων) ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη, αυξήθηκε κατά 200% σε 1.041 φορτηγά και η Volvo Trucks κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της αγοράς.

Είμαστε αποφασισμένοι να ηγηθούμε της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση με τα ηλεκτρικά φορτηγά και η ηγετική μας θέση στην αγορά το 2022, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, αποδεικνύει ότι ακριβώς αυτό κάνουμε. Αν και, η αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών είναι ακόμη μικρή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πετρελαιοκίνητες εκδόσεις (diesel), η τάση είναι σαφής: πολλοί από τους πελάτες μας ξεκινούν τώρα τη δική τους στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Σκοπεύουμε να γίνουμε ο καταλύτης αυτής της μετάβασης και στοχεύουμε το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων φορτηγών μας να είναι ηλεκτρικά το 2030″, λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Από τότε που η Volvo Trucks ξεκίνησε την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών το 2019, η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά σε περισσότερες από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Volvo προσφέρει σήμερα την ευρύτερη γκάμα προϊόντων του κλάδου σε σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία μεταφορών εντός και μεταξύ πόλεων.

«Διαθέτουμε πλέον ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που μπορεί να καλύψει τους περισσότερους τύπους μεταφορών για όλα τα είδη πελατών. Εξετάζοντας τα πρότυπα ροής εμπορευμάτων στην Ευρώπη, είναι σαφώς δυνατό να ηλεκτροδοτήσουμε σχεδόν τις μισές από όλες αυτές τις μεταφορές με τη σειρά των ηλεκτρικών φορτηγών μας», σχολιάζει ο Roger Alm. «Θεωρούμε ως αποστολή μας να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας να το πετύχουν αυτό».

Επισημαίνοντας:

  • Όλες οι αναφορές στην “Ευρώπη” σημαίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ελβετίας.
  • Τα στοιχεία για το μερίδιο αγοράς της Volvo και τη συνολική ανάπτυξη που αναφέρονται για τα βαρέως τύπου (≥16 τόνων) ηλεκτρικά φορτηγά στην Ευρώπη περιλαμβάνουν περιεχόμενο που παρέχεται από την IHS Markit.
  • Ως Βόρεια Αμερική νοούνται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Τα στοιχεία για το μερίδιο αγοράς της Volvo Trucks για τη Βόρεια Αμερική περιλαμβάνουν περιεχόμενο που παρέχεται από την Polk S&P.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ