Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΗλεκτρικά αστικά λεωφορεία King Long από τη «Νίκας»

Ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία King Long από τη «Νίκας»

Δέκα καινούργια ηλεκτρικά 6μετρα λεωφορεία King Long αναμένονται να φτάσουν από την Κίνα στην Ελλάδα στις αρχές του 2024, στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας «Α. Νίκας Α.Ε.». Η παράδοση των λεωφορείων έγινε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της King Long στην Κίνα, στην πόλη Xiamen, με την επίσκεψη των εκπροσώπων της «A. Nίκας Α.Ε.».

Tα συγκεκριμένα λεωφορεία θα παραδοθούν άμεσα για χρήση σε μεγάλους δήμους της Αττικής που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του στόλου τους.

Η King Long, μέσω της «Green Energy Buses S.A.» και της «Α. Νίκας Α.Ε.», διαθέτει στην Ελλάδα μια ασφαλή επιλογή για λεωφορεία μηδενικών ρύπων, για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας.

Σημείο υπεροχής για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της King Long, σύμφωνα με τον εισαγωγέα, είναι η ασφάλεια που παρέχει η χρήση τεχνολογικά προηγμένων μπαταριών της CATL, με την οποία συνεργάζονται κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι μπαταρίες στερεών στοιχείων της CATL λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους ακόμη και σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες έως 65 βαθμούς Κελσίου (δηλαδή σχεδόν 20 βαθμούς Κελσίου πάνω από το αντίστοιχο όριο λειτουργίας των μπαταριών ιόντων λιθίου) και αποτελούν ασφαλή λύση για χώρες με θερμό κλίμα όπως είναι η Ελλάδα.

Η «Α. Νίκας Α.Ε.» διαθέτει για την ελληνική αγορά τρεις διαφορετικές επιλογές ηλεκτρικών λεωφορείων, με μήκος έξι, εννέα ή δώδεκα μέτρων, με μέγιστη χωρητικότητα 25, 62 ή 94 επιβατών αντίστοιχα.

Το ευέλικτο mini bus K06 έχει εντυπωσιακή αυτονομία στην κατηγορία του, από 180 έως 240 χιλιόμετρα, ενώ το 9μετρο midi bus Κ09 μπορεί να φτάσει σε αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων. Το 12μετρο Κ12 Estar με μπαταρία 420 kWh έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ