Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε εσάς και στους οικείους σας! Να περάσετε όμορφα μαζί με τις οικογένειές σας, με υγεία και αγάπη!
Ας προσπαθήσετε να παραμερίσετε για λίγο τα όποια προβλήματά σας και ας μην ξεχνάτε πως, μετά την κάθε Σταύρωση ακολουθεί πάντα μια Ανάσταση!
Όσοι από εσάς ταξιδέψετε να έχετε καλό ταξίδι και το κυριότερο, καλή επιστροφή! Το Car & Truck θέλει για ακόμη μια φορά να τονίσει πως πρέπει όλοι να δείξουμε μεγάλη προσοχή κινούμενοι στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα ολόκληρης της χώρας και φυσικά να μην συνδυάσουμε σε καμία περίπτωση αυτές τις στιγμές χαράς με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ!
Χρόνια πολλά σε όλους!

Το τηλεοπτικό spot της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια ενόψει Πάσχα…

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας Αμερικής (NHTSA), για πρώτη φορά στην ιστορία της, δημιούργησε ένα διαφημιστικό σποτ προκειμένου να δείξει τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του κινητού τηλεφώνου. Το τηλεοπτικό σποτ έχει τίτλο «U Drive. U Text. U Pay» και στόχος του είναι να σοκάρει τους οδηγούς. Να κάνει όλους μας να καταλάβουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η χρήση του, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αποβεί μοιραία…

ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»
– Πριν από κάθε ταξίδι, ελέγχουμε το όχημα με το οποίο θα κινηθούμε ώστε να πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας (έλεγχος πίεσης ελαστικών, στάθμης υγρών, συμπλέκτη, φρένων κ.α.). – Έχουμε εύκολα προσβάσιμο όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο, πρώτες βοήθειες, ανακλαστικό γιλέκο, φακό) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. – Τοποθετούμε τις πιο βαριές βαλίτσες και τα μεγάλα αντικείμενα στο χώρο αποσκευών με τρόπο που να εφάπτονται στην πλάτη των πίσω καθισμάτων ενώ, παράλληλα, δένουμε όλες τις αποσκευές με δίχτυ πρόσδεσης.
– Προσέχουμε να μην υπάρχουν ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου διότι σε περίπτωση ανατροπής ή εκτροπής του οχήματος υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού των επιβατών. – Φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί καλά, να μην έχουμε καταναλώσει αλκοόλ ενώ σε περίπτωση λήψης φαρμάκων πρέπει πριν, να διαβάσουμε εάν υπάρχει απαγόρευση οδήγησης στις σχετικές οδηγίες.
– Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φροντίζουμε να κάνουμε -κάθε δύο ώρες- στάσεις για ξεκούραση στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) ή σε ειδικούς χώρους στάθμευσης. – Διατηρούμε τις αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης για την αποφυγή ενός ατυχήματος, σεβόμαστε την προτεραιότητα, οδηγούμε αμυντικά και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια.
– Κινούμαστε με κατάλληλη – βάση των εξωτερικών συνθηκών και των νόμιμων ορίων – ταχύτητα καθώς το 33% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην υπερβολική και ακατάλληλη ταχύτητα. – Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο δρόμο καθώς η απόσπαση της προσοχής του οδηγούαποτελεί σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου (χρήση κινητού τηλεφώνου, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.).
– Χρησιμοποιούμε όλοι οι επιβάτες ζώνη ασφαλείας ενώ τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικό παιδικό κάθισμα στις πίσω θέσεις, μέχρι την ηλικία των 12 ετών (έως βάρος 36 κιλά ή/και ύψος 1,35 μέτρα).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ