Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Ξέρετε ότι…

  • Οι χρήστες των δρόμων το καλοκαίρι είναι πιο «χαλαροί» και κατά συνέπεια πιο απρόσεκτοι. Συχνά οδηγούν κουρασμένοι απ’ τα μπάνια και τη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ η προσοχή τους αποσπάται από το περιβάλλον, τη «θορυβώδη» συντροφιά, το κινητό τους. Με υπευθυνότητα στην οδήγηση, παραχώρηση προτεραιότητας, προσοχή στα σήματα, αποφυγή της χρήσης του κινητού και ηρεμία στην καμπίνα του αυτοκινήτου, οι διακοπές σας θα είναι σίγουρα καλύτερες και ασφαλέστερες.
  • Η καλή ορατότητα είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλειά σας. Δώστε λίγη προσοχή παραπάνω για να «βολέψετε» καλύτερα τα πράγματά σας στο αυτοκίνητο. Επίσης προσέξτε αν νοικιάζετε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα! Η κακή συντήρησή τους αποτελεί εχθρό της ασφάλειάς σας. Εσείς –ο οδηγός της παρέας– τοποθετήστε με πρακτικό τρόπο τα αντικείμενα στο όχημα, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε καλή ορατότητα. Όσον αφορά την ενοικίαση οχήματος, ελέγξτε προσεκτικά πριν παραλάβετε το όχημα αυτά που «φαίνονται» (π.χ. ελαστικά, φώτα, φλας κλπ.) αλλά και στη συνέχεια αυτά που «αισθάνεσαι» (π.χ. φρένα, τιμόνι κλπ.).
  • Τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ιδιαίτερα όταν ο εποχικά αυξημένος αριθμός των επισκεπτών μίας περιοχής ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες των υποδομών της (ποιότητα οδοστρώματος, ανεπαρκής φωτισμός, θέσεις στάθμευσης, οδική σήμανση κλπ.), τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Κινηθείτε με χαμηλή ταχύτητα και ελέγξτε πιο προσεκτικά το «οδικό περιβάλλον» σας, κυρίως τις πρώτες μέρες των διακοπών σας, μέχρι να εντοπίσετε τους κρυμμένους κινδύνους (τα επικίνδυνα και μη ασφαλή σημεία ή τις επικίνδυνες οδικές συμπεριφορές που σε κάθε τόπο υπάρχουν).
  • Όλοι στις διακοπές μας θέλουμε να «χαλαρώσουμε», να διασκεδάσουμε και γενικά να περάσουμε καλά. Αυτή η διάθεση –αρκετές φορές– περιλαμβάνει και την κατανάλωση αλκοόλ. Όλοι έχουμε ακούσει για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, κίνδυνοι οι οποίοι πολλαπλασιάζονται κατά τη βραδινή οδήγηση. Κάποιοι έχουν ζήσει και τις συνέπειες. Αφεθείτε, χαλαρώστε και οδηγήστε «άφοβα» (το αξίζετε και το έχετε ανάγκη)! Φυσικά, αφού θα έχετε προβλέψει την ασφαλή επιστροφή σας με άλλο μέσο (ταξί, τοπική συγκοινωνία κλπ.) ή με τον «οδηγό της παρέας» που εκείνο το βράδυ δε θα έχει πιει για να σας γυρίσει πίσω με ασφάλεια.

 

Η περίοδος των διακοπών είναι ευκαιρία να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας», να χαρούμε στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε και να ζήσουμε όμορφες εμπειρίες.

Γι’ αυτό οδηγούμε με υπευθυνότητα και ευγένεια στο δρόμο. Απολαμβάνουμε τις ωραίες στιγμές και επιστρέφουμε με ασφάλεια.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και υγεία σε όλους τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές μας. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ